24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Soluții avansate pentru reconstrucția osoasă

Adiția osoasă

La Clinica Dr. Stănescu, abordăm provocările pierderii osoase cu soluții avansate de adiție de os, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Utilizând tehnici inovatoare și materiale de grefă de înaltă calitate, ne angajăm să restabilim volumul osos necesar pentru suportul implanturilor dentare. Această procedură, vitală în cazurile de resorbție osoasă survenită în urma extracțiilor, a bolii parodontale sau a altor condiții care afectează structura osoasă, este esențială pentru asigurarea unei fundații solide pentru implanturi. Prioritizând siguranța, confortul și satisfacția fiecărui pacient, Clinica Dr. Stănescu este alegerea ideală pentru cei care caută soluții de top în reconstrucția osoasă.

Tot ce trebuie să știi

Adiția de os

Pe această pagină, veți descoperi informații esențiale despre adiția de os, un pas important în pregătirea pentru implanturi dentare. Fie că aveți nevoie de mai multe detalii despre cum se desfășoară procedura, ce tipuri de materiale sunt folosite, sau ce așteptări să aveți în perioada de recuperare, aici veți găsi răspunsurile căutate. Vom discuta despre momentele cheie când adiția de os devine necesară, cum ne asigurăm că procesul de vindecare decurge fără probleme și cum acesta contribuie la succesul implanturilor dentare. Aflați cum abordarea noastră personalizată și atenția la detalii asigură o fundație solidă pentru un zâmbet sănătos și de durată.

Navigare rapidă

Ce înseamnă adiția de os și de ce este necesară?

Adiția de os, cunoscută și sub numele de augmentare osoasă, este o procedură stomatologică ce vizează restaurarea volumului osos insuficient din maxilar, necesar pentru susținerea implanturilor dentare sau pentru îmbunătățirea structurii osoase afectate de boli parodontale sau pierderi dentare. Este esențială pentru pacienții care nu dispun de un suport osos adecvat, asigurând o bază solidă pentru implanturile dentare și contribuind la succesul pe termen lung al acestora.

Când este indicată adiția de os?

Adiția osoasă este recomandată în cazurile de pierdere semnificativă a osului maxilar, fie ca urmare a extracțiilor dentare, fie din cauza resorbției osoase post-extracționale, bolilor parodontale avansate, traumatismelor orale sau afecțiunilor sistemice ce influențează densitatea osoasă. De asemenea, este indicată înaintea plasării implanturilor dentare când volumul osos existent este insuficient pentru o ancorare sigură și durabilă.

Procedura de adiție de os: Cum se realizează?

 1. Consultul inițial și planificarea: Medicul determină necesitatea adiției de os prin evaluare detaliată și planifică intervenția pe baza nevoilor specifice ale pacientului.
 2. Anestezia locală: Se administrează anestezie locală pentru a asigura confortul pacientului pe parcursul procedurii, fără durere.
 3. Incizia și expunerea zonei afectate: Se efectuează o incizie în gingie pentru a ajunge la osul unde este necesară augmentarea.
 4. Inserarea grefei: Materialul de grefă, fie xenogrefă (de origine animală) fie aloplastă (os artificial), este inserat în zona care necesită augmentare.
 5. Închiderea inciziei: După inserarea materialului de grefă, zona este acoperită, iar gingia este suturată pentru a începe procesul de vindecare.
 6. Vindecarea: Urmează o perioadă de vindecare, timp în care materialul de grefă se integrează cu osul, formând o bază solidă pentru implanturile dentare viitoare.

Materiale utilizate pentru grefele osoase.

 • Xenogrefă: Material prelevat de la animale, de obicei bovine, procesat pentru a fi compatibil cu corpul uman. Este larg disponibil și reduce riscul de respingere datorită procesării avansate.
 • Aloplastă: Grefe sintetice create în laborator, concepute pentru a stimula regenerarea osului. Acestea oferă o opțiune versatilă și evită necesitatea prelevării de țesut osos de la pacient.
 • Autogrefa: Os prelevat din propiul corp, se poate preleva de la nivelul oaselor maxilare.

Clinica Dr. Stănescu alege materialee de grefă pe baza evaluării individuale a fiecărui pacient, asigurându-se că opțiunile selectate oferă cele mai bune șanse pentru succesul procedurii și confortul pacientului. Această abordare personalizată garantează că fiecare tratament este optimizat pentru a îndeplini obiectivele specifice de sănătate orală ale pacientului.

Procesul de vindecare și recuperare după adiția de os.

Recuperarea după o procedură de adiție de os variază în funcție de complexitatea intervenției și de răspunsul individual al fiecărui pacient la tratament. În general, iată câțiva pași și recomandări pentru o recuperare optimă:

 • Medicație post-procedurală: Este posibil să fie necesară administrarea de antiinflamatoare și analgezice, conform prescripției medicului, pentru a gestiona disconfortul și a minimiza inflamația.
 • Antibiotice: Pentru a reduce riscul de infecții, medicul poate recomanda un curs de antibiotice cu spectru larg.
 • Comprese umede: Aplicarea de comprese umede ajută la reducerea inflamatiei și edemului.
 • Igienă orală atentă: Curățarea delicată a gurii, inclusiv clătirea cu soluții speciale recomandate de medic, este crucială pentru a preveni infecțiile.
 • Control secundar: Este important să reveniți la clinica dentară pentru îndepărtarea firelor de sutură și pentru evaluări post-operatorii, pentru a asigura vindecarea corespunzătoare.

Alimentația după adiția de os

 • Evitați alimentele dure și extreme termic: În primele zile post-intervenție, este recomandat să evitați alimentele dure sau cele la temperaturi foarte reci sau fierbinți.
 • Alimente moi și la temperaturi moderate: Consumul de alimente moi sau lichide la temperaturi moderate este ideal în perioada imediat următoare procedurii.
 • Evitați alimentele iritante: Alimentele picante, acre sau orice alte alimente cu potențial iritant trebuie evitate în primele zile după intervenție.
 • Abstinența de la fumat și alcool: Fumatul și consumul de alcool pot încetini procesul de vindecare și trebuie evitate.

Complicații și gestionarea riscurilor.

Deși adiția de os este în general o procedură sigură, există posibilitatea unor complicații, cum ar fi:

 • Inflamații și infecții: Riscul de infecții este prezent, dar poate fi minimizat prin urmarea atentă a instrucțiunilor post-operatorii și a igienei orale.
 • Respingerea grefei: În cazuri rare, corpul poate respinge materialul de grefă. Monitorizarea atentă și controalele regulate sunt esențiale pentru a identifica și aborda prompt orice semne de respingere.
 • Edemul: Umflăturile post-operatorii sunt comune, dar ar trebui să se reducă progresiv. Dacă persistă sau se agravează, este important să contactați clinica.

În cazul apariției complicațiilor sau dacă aveți întrebări despre procesul de vindecare, este vital să contactați imediat clinica pentru consult și sfaturi suplimentare. Clinica Dr. Stănescu este dedicată asigurării unei experiențe sigure și confortabile pentru toți pacienții, oferind suport complet pe parcursul procesului de vindecare și recuperare.

Cât costă adiția de os?

Costul pentru o procedură de adiție de os la Clinica Dr. Stănescu este de 800 Euro pe dinte. Este important de reținut că adiția de os este adesea parte a unui plan de tratament mai complex, care poate include și alte proceduri, precum implanturi dentare, augmentare sinusală sau tratamente periodontale. Din acest motiv, costul final al tratamentului poate varia în funcție de necesitățile specifice ale fiecărui pacient și de complexitatea cazului.

Pentru a obține o estimare mai precisă a costurilor totale, pacienții sunt încurajați să consulte pagina de prețuri a clinicii.

Adiția de os și implanturile dentare: Un plan integrat.

După ce zona tratată cu adiție de os s-a vindecat și osul este suficient de solid pentru a suporta noile implanturi, se procedează la etapa de inserare a implanturilor dentare. Aceasta implică plasarea precisă a implanturilor în osul maxilar, oferind o fundație stabilă pentru coroanele, punțile sau protezele care vor fi adăugate ulterior.

Avantajele abordării integrate:

 • Stabilitate pe termen lung: O bază ososă solidă asigură că implanturile vor avea o ancorare sigură, ceea ce contribuie la durabilitatea lor pe termen lung.
 • Estetică îmbunătățită: Restaurarea volumului osos nu doar că permite inserarea implanturilor, dar ajută și la menținerea conturului facial, prevenind aspectul “învechit” asociat cu pierderea osoasă.
 • Funcționalitate restaurată: Implanturile dentare oferă cea mai apropiată funcționalitate de dinții naturali, permițând pacienților să mestece și să vorbească fără probleme.
 • Prevenirea pierderii osoase suplimentare: Prezența implanturilor stimulează osul maxilar, prevenind resorbția osoasă suplimentară.

De ce să alegeți Clinica Dr. Stănescu pentru adiția de os?

Alegerea Clinicii Dr. Stănescu înseamnă accesul la o echipă de specialiști cu experiență în chirurgia maxilo-facială și implantologie dentară, care folosesc cele mai avansate tehnici și materiale pentru a asigura rezultate de înaltă calitate. Angajamentul nostru către excelență și îngrijirea personalizată a pacienților face din Clinica Dr. Stănescu locul ideal pentru tratamentele de adiție osoasă și implanturi dentare.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile