fbpx
 

Boala parodontala

Parodontoza

Boala parodontala reprezinta afectarea cronica a tesuturilor de sustinere a dintilor( gingie si os). Atunci cand inflamatia a afectat doar gingia, se numeste gingivita, iar daca acest stadiu a fost depasit si inflamatia cuprinde si osul, se numeste boala parodontala sau parodontita.

Principalele cauze ale parodontitei sunt agentii patogeni (bacteriile din placa bacteriana si tartru), predispozitia genetica, igiena orala precara, fumatul, stresul si bolile sistemice.

Spălați-va dinții timp de 2 minute, de două ori pe zi, fie cu o periuță  manuală fie cu una electrică, cu peri cu flexibilitate medie
si folosiți o pastă de dinți cu fluor.

Clătiți bine peria după utilizare și înlocuiți-o la fiecare 3 luni.

Primele semne ale
bolii parodontale

Primul semn al bolii parodontale este gingivita, adică inflamația gingiei. Aceasta devine roșie, se umfla si sângerează in timpul periajului. Boala parodontala evoluează lent, fără durere si de aceea multi pacienți ignora sau neglijează micile semne apărute permițând bolii parodontale sa progreseze către forme grave, atunci când medicul nu mai poate face mare lucru.

De aceea, controalele periodice au o importantă majora in prevenirea si detectarea precoce a stadiului in care se afla boala parodontala, astfel încât sa poată fi tratata corespunzător, cu eforturi si cheltuieli minime.

Pe lângă distracțiile generate la nivel local, in cavitatea orala, microbii puternic patogeni implicați in apariția si dezvoltarea bolii pot migra la distanta, generând afecțiuni ale altor organe, cu perturbarea mecanismelor normale ale organismului, in special cel imunitar.

Sunt studii clare care demonstrează ca boala parodontala si diabetul se întrețin si se potențează reciproc.

Este bine de știut ca femeia gravida ar trebui sa-si controleze starea dinților si a gingiilor înainte de a rămâne însărcinată. Boala parodontala la gravida poate influenta negativ atât sarcina, cat si nașterea.

In concluzie, este bine sa acordați o atenție sporita igienei orale la domiciliu, conform instructajului profesionist pe care îl veți primi de la medicul dentist si sa respectați controalele periodice si igienizările profesionale, o dată la 6 luni.

Contactează-ne!

0728 407 585

Programează-te din timp

Programati-va o vizită la Clinica Dr. Stanescu, simplu completați formularul de mai jos și vă vom contacta înapoi cu privire la intervenția de care aveți nevoie.

  Nume

  Numar de telefon

  Alege data

  Vezi mai multe servicii la

  Clinica Dr. Stănescu

  Implantul dentar

  Implanturi

  Cea mai actuală metoda de înlocuire a dinților pierduți.

  Boala parodontală

  Boala parodontală

  Mai este numita si “Silent Killer” pentru ca avanseaza rapid fara sa doara.

  Stomatologie copii

  Stomatologie copii

  La noi se întorc mereu cu zâmbetul pe buze!

  Estetica dentara

  Estetică dentară

  Acum poti sa zambesti fara griji, avem ca standard „Zambet de vedeta”.

  Copyright 2020 by Clinica Dr. Stanescu. Toate drepturile rezervate.

  Copyright 2020 by Clinica Dr. Stanescu. Toate drepturile rezervate.