24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Combaterea parodontozei

Tratamente specializate pentru boala parodontală

La Clinica Dr. Stănescu, abordăm cu seriozitate și profesionalism boala parodontală, oferind pacienților tratamente personalizate pentru a combate eficient parodontoza. Utilizând cele mai noi tehnologii și metode de tratament, echipa noastră se dedică restabilirii sănătății și frumuseții zâmbetului dumneavoastră. De la diagnosticare precisă la tratamente nechirurgicale și chirurgicale, suntem aici pentru a vă oferi îngrijirea de care aveți nevoie pentru a depăși provocările parodontozei.

Înțelegerea și tratarea

Bolii parodontale

Această pagină este destinată să vă ofere o înțelegere profundă a bolii parodontale, de la cauzele și simptomele sale, până la opțiunile de tratament și strategiile de prevenție. Veți descoperi cum factorii de risc și diagnosticarea corectă joacă un rol crucial în abordarea acestei afecțiuni. De asemenea, vom explora cele mai recente inovații în tratamentul parodontozei disponibile la Clinica Dr. Stănescu, inclusiv opțiuni non-invazive și chirurgicale. Informații despre costurile tratamentelor și importanța igienei orale în prevenirea parodontozei vor fi, de asemenea, puse la dispoziție pentru a vă ajuta să luați decizii informate.

Navigare rapidă

Ce este parodontoza și cum ne afectează?

Parodontoza, cunoscută și sub denumirea de boala parodontală, este o afecțiune progresivă care afectează țesuturile de susținere ale dinților, inclusiv gingiile și osul alveolar. Inițial manifestându-se prin inflamația și sângerarea gingiilor (gingivită), boala poate progresa, distrugând treptat țesutul moale și osul care susține dinții, conducând la mobilitatea și pierderea acestora dacă nu este tratată corespunzător. Impactul parodontozei depășește sănătatea orală, având potențialul de a influența starea generală de sănătate, fiind asociată cu boli cardiovasculare, diabet și alte afecțiuni sistemice.

Ce simptome are parodontoza?

Simptomele parodontozei variază de la roșeața și sângerarea gingiilor la semne mai grave, cum ar fi retracția gingivală, sensibilitatea dentară, mirosul neplăcut al gurii și mobilitatea dinților. În stadiile inițiale, boala poate fi ușor ignorată, deoarece simptomele sunt adesea subtile și pot fi confundate cu o igienă orală deficitară. Cu toate acestea, pe măsură ce parodontoza avansează, simptomele devin mai evidente și pot afecta semnificativ calitatea vieții, ducând la dificultăți în masticație și, în cele din urmă, la pierderea dinților.

Ce cauzează parodontoza?

Cauza principală a parodontozei este acumularea de placă bacteriană și tartru pe dinți, care determină inflamația gingiilor. Fără o igienă orală adecvată, această inflamație poate avansa, afectând țesuturile profunde și osul care susține dinții. Factori precum fumatul, diabetul, stresul, anumite medicamente, precum și predispozițiile genetice pot crește susceptibilitatea unei persoane la dezvoltarea parodontozei. De asemenea, boli sistemice care afectează sistemul imunitar pot accelera progresia acestei boli.

Factorii de risc asociați cu dezvoltarea bolii parodontale

Pe lângă igiena orală deficitară și acumularea de plăci bacteriene, există numeroși factori de risc care pot contribui la dezvoltarea și agravarea parodontozei. Fumatul este unul dintre cei mai semnificativi factori de risc, împreună cu diabetul necontrolat, care poate afecta capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor gingivale. Alți factori includ stresul, deficiențele nutriționale, schimbările hormonale, anumite boli, cum ar fi bolile cardiovasculare, și o predispoziție genetică.

Complicațiile potențiale ale parodontozei neglijate

Neglijarea tratamentului parodontozei poate duce la complicații grave, inclusiv pierderea dinților, care este una dintre cele mai severe consecințe ale bolii. Pe lângă efectele asupra sănătății orale, parodontoza a fost asociată cu o serie de condiții sistemice, inclusiv boli cardiovasculare, diabet zaharat, boli respiratorii și complicații la naștere. Aceasta subliniază importanța controlului și tratamentului timpuriu al parodontozei, pentru a preveni nu doar pierderea dinților, dar și impactul său asupra sănătății generale.

Metode de diagnosticare a bolii parodontale

Toate procedurile de diagnosticare și tratament al bolii parodontale sunt efectuate cu ajutorul magnificației, folosind lupe sau microscop pentru a asigura precizia maximă a diagnosticului și a manevrelor clinice, crescând astfel șansele de succes al tratamentului.

Diagnosticarea timpurie și corectă a parodontozei este esențială pentru un tratament eficient. Medicul dentist va efectua un examen oral cuprinzător, care include evaluarea stării gingiilor, măsurarea adâncimii pungilor parodontale cu ajutorul unei sonde parodontale și radiografii pentru a evalua pierderea osoasă. În unele cazuri, pot fi necesare teste suplimentare pentru a identifica tipurile specifice de bacterii prezente, ceea ce poate ghida alegerea tratamentului.

Explorarea opțiunilor de tratament disponibile pentru parodontoză

Tratamentul parodontozei variază în funcție de severitatea și stadiul bolii. În stadiile incipiente, tratamentele nechirurgicale, cum ar fi detartrajul și airflowul, pot fi suficiente pentru a controla boala. Pentru cazurile mai avansate, pot fi necesare intervenții chirurgicale, cum ar fi chiuretajul subgingival sau proceduri de regenerare tisulară. Tratamentele și terapiile adjuvante, cum ar fi administrarea de antibiotice locale, pot oferi, de asemenea, rezultate benefice.

Strategii de prevenție eficiente pentru menținerea sănătății gingiilor

Prevenirea parodontozei începe cu menținerea unei igiene orale riguroase, inclusiv periajul dentar de două ori pe zi și utilizarea aței dentare zilnic. Vizitele regulate la dentist pentru curățări profesionale și controale pot detecta și trata problemele înainte de a se agrava. Renunțarea la fumat și adoptarea unei diete echilibrate, bogate în nutrienți esențiali, sunt, de asemenea, măsuri importante pentru prevenirea parodontozei.

Importanța igienei orale și a vizitelor periodice la dentist

Igiena orală adecvată și vizitele periodice la dentist sunt cruciale pentru prevenirea parodontozei și a altor probleme dentare. Aceste vizite permit medicului dentist să efectueze curățări profesionale, să identifice și să trateze problemele în stadii incipiente și să ofere sfaturi personalizate pentru îngrijirea orală acasă. Educația pacienților cu privire la tehnici adecvate de periaj și folosirea aței dentare este esențială pentru menținerea sănătății orale pe termen lung.

Cât costă tratamentul pardodontozei?

Costul tratamentului parodontozei la Clinica Dr. Stănescu poate varia semnificativ în funcție de severitatea bolii, tratamentele necesare și procedurile specifice fiecărui pacient. Opțiuni precum detartrajul, chiuretajul subgingival și tratamentele chirurgicale prețuri diferite pe care le puteți accesa aici, pe pagina de prețuri.

Pentru o evaluare exactă a costurilor și pentru a discuta opțiunile de tratament personalizate, pacienții sunt încurajați să programeze o consultație la clinică. Puteți să ne contactați prin completarea formularului, ori via telefon sau Whatsapp.

La ce interval trebuie făcută igienizarea profesională?

Media stabilită la nivel mondial în urma studiilor de specialitate este următoarea:

  • 3 luni pentru pacienții cu o dantură integrală fără afecțiuni
  • 2 luni pentru pacienții cu lucrări dentare și istoric de boală parodontală în familie
  • 1 lună pentru pacienții cu implanturi dentare și boală parodontală

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

Transformări Remarcabile: De la Estetică la Reabilitare Totală

De ce sunt importante consultațiile dentare regulate pentru copii?

De ce este importantă o consultație dentară regulată?

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

Vezi toate blogurile