fbpx
 

Bruxismul sau scrasnitul din dinti la copii

mai 31, 2021by admin0
https://clinicadrstanescu.ro/wp-content/uploads/2021/05/snarling-83817_1280.jpg

Scrasnitul din dinti la copii

Multi parinti se ingrijoreaza pentru ca micutii lor scrasnesc din dinti si vor sa afle daca este normal sau prezinta un pericol acest lucru.

De ce este normal?

Deoarece, la copii, pana la momentul respectiv, nu s-a format locasul (cavitatea glenoida) in articulatia in care este prinsa mandibula iar  scrasnitul dintilor ii ajuta sa isi dezvolte acel locas in articulatie, astfel incat ea sa aiba, dupa crestere, o pozitie corecta.

Scrasnitul dintilor este functional (normal) din momentul in care au iesit toti dintii de lapte si pana cand erup maselele permanente de pe cele doua arcade si ajung in contact unele cu altele.

Sunt si situatii in care scrasnitul dintilor este cauzat de o muscatura incorecta, fie muscatura inversa , fie muscatura in lateral, in aceste situatii ceva bloheaza mandibula, accentuand acel scrasnit.

Medicul pedodont  impreuna cu medicul ortodont pot evalua pacientul dupa varsta de 3 ani, scopul lor fiind ca micutul pacient  sa aibe o dezvoltare normala a oaselor fetelor.

La Clinica Dr. Stanescu copiii se simt bine in preajma medicilorspecialisti, prin joaca ii atragem, prin explicarea exacta a procedurilor le satisfacem curiozitatea iar prin atmosfera relaxanta si mediul modern al cabinetelor le aducem liniste si siguranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright 2020 by Clinica Dr. Stanescu. Toate drepturile rezervate.

Copyright 2020 by Clinica Dr. Stanescu. Toate drepturile rezervate.