fbpx
 

Ce trebuie sa stim despre primul molar definitiv.

aprilie 1, 2021by Dr. Anca Stanescu0
https://clinicadrstanescu.ro/wp-content/uploads/2021/01/shutterstock_618505610-1280x853.jpg

Primul molar definitiv  reprezintă unul dintre cei mai importanţi dinţi ai cavităţii orale iar acesta  erupe in jurul varstei de 6 ani, si este des confundat de catre parinti ca fiind unul de lapte,pentru ca acesta erupe posterior de dintii de lapte.

O scurta vizita la medicul pedodont va poate oferi toate informatiile utile pentru a preveni sau a depista la timp orice anomalie sau afectiune dentara.

La varste mici, multi copii nu reusesc sa isi perieze dintii asa cum este recomandat. In aceasta situatie intervin parintii, care ar trebui sa perieze maselutele, dintii si gingiile copiilor.

In cadrul Clinicii Dr Stanescu, atat copiii cat si parintii sunt informati si instruiti de catre medicul pedodont  tehnica corecta a periajului dentar.

Sigilarea dentara este tratamentul preventiv realizat de medicul specialist si consta in igienizarea dintelui si aplicarea pe suprafata sa unui compozit fotopolimerizabil fluid care umple perfect santurile suprafetei dintelui, atat de vulnerabile la carii.

Tehnica nu prezinta riscuri, este simpla, rapida si nedureroasa, fiind acceptata usor de majoritatea copiilor.
Recomandarea noastra este ca sigilarile sa se efectueze la scurt timp dupa eruptia dintilor, cat timp acestia nu sunt afectati de carii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright 2020 by Clinica Dr. Stanescu. Toate drepturile rezervate.

Copyright 2020 by Clinica Dr. Stanescu. Toate drepturile rezervate.