24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Estetica întâlnește durabilitatea

Coroane dentare pe implanturi

La Clinica Dr. Stănescu, coroanele dentare pe implanturi reprezintă una din soluțiile pentru a reda funcționalitatea și estetica unui zâmbet pierdut. Folosind tehnologii avansate și materiale de cea mai înaltă calitate, echipa noastră de experți personalizează fiecare coroană pentru a se potrivi perfect nevoilor și dorințelor pacienților. Fie că este vorba despre coroane din ceramică, zirconiu sau alte materiale premium, ne angajăm să oferim soluții durabile, estetice și confortabile. Alegeți Clinica Dr. Stănescu pentru a beneficia de tratamente inovatoare și un zâmbet care să vă reflecte personalitatea și să vă îmbunătățească calitatea vieții.

Tot ce trebuie să știi

Coroane dentare pe implanturi

Pe această pagină, veți afla mai multe despre coroanele dentare pe implanturi oferite de Clinica Dr. Stănescu. Vom detalia procesul meticulos de selecție a materialului, avantajele fiecărui tip de coroană și etapele implicate în realizarea acestora. De la adiția osoasă și inserarea implantului, până la aplicarea finală a coroanei, fiecare pas este esențial pentru succesul tratamentului. Vom discuta, de asemenea, despre cum ne asigurăm că fiecare coroană se potrivește nevoilor individuale ale pacienților, garantând rezultate estetice superioare și durabilitate pe termen lung.

Navigare rapidă

Ce sunt coroanele dentare pe implanturi?

Coroanele dentare pe implanturi reprezintă soluția modernă pentru restaurarea dinților lipsă, combinând estetica cu funcționalitatea. Implantul dentar, o rădăcină artificială din titan, servește ca suport pentru coroana dentară, care imită aspectul și funcția unui dinte natural. Această metodă este preferată pentru rezultatele sale durabile și pentru capacitatea de a restabili nu doar aspectul, dar și capacitatea de masticație și vorbire, contribuind la îmbunătățirea calității vieții pacienților. Prin utilizarea tehnologiilor avansate, Clinica Dr. Stănescu asigură adaptarea precisă și personalizată a fiecărei coroane, integrându-se perfect în zâmbetul fiecărui pacient.

Ce tipuri de coroane sunt disponibile?

Există diverse tipuri de coroane dentare, fiecare concepută pentru a răspunde nevoilor specifice ale pacientului. Coroanele din ceramică pură sunt alese pentru calitățile lor estetice superioare, imitând cu fidelitate aspectul dinților naturali, fiind ideale pentru zona frontală a gurii. Coroanele pe suport de zirconiu combină rezistența excepțională cu un aspect natural, recomandate pentru reconstrucția dinților atât din zona frontală, cât și din cea laterală. Opțiunea de metalo-ceramică, o combinație de metal acoperit cu un strat subțire de ceramică, oferă durabilitate și costuri accesibile, fiind o soluție practică pentru dinții posteriori. Selecția materialului pentru coroana ta se va face ținând cont de aspectele funcționale și estetice, în urma consultării cu specialistul, pentru a asigura cea mai bună integrare în zâmbetul tău.

Cum se alege materialul potrivit pentru coroana mea?

Alegerea materialului potrivit pentru coroana dentară este un proces complex, care ia în considerare mai mulți factori, inclusiv poziția dintelui în gură, necesitățile funcționale, estetice și bugetul disponibil. Discuțiile detaliate cu medicul dentist și evaluările amănunțite sunt esențiale pentru a determina cea mai bună opțiune pentru fiecare pacient. La Clinica Dr. Stănescu, se pune un accent deosebit pe personalizarea tratamentului, asigurându-se că fiecare pacient primește soluția optimă, care îmbină armonios aspectul natural cu funcționalitatea de lungă durată, contribuind astfel la îmbunătățirea încrederii și satisfacției pacienților.

Care sunt etapele tratamentului cu coroane pe implanturi?

Tratamentul cu coroane pe implanturi include mai multe etape esențiale pentru a asigura succesul și durabilitatea soluției protetice. Inițial, se efectuează o evaluare amănunțită a sănătății orale a pacientului, inclusiv radiografii și tomografii pentru a determina densitatea și sănătatea osului maxilar. Dacă osul este adecvat, se procedează la intervenția chirurgicală sub anestezie locală, unde implantul dentar este inserat în os. Urmează o perioadă de vindecare, cunoscută sub numele de osteointegrare, în care osul se va uni ferm cu implantul, durând de obicei câteva luni. În acest timp, pacientul poate purta o proteză temporară. Finalizarea tratamentului include atașarea bontului protetic și aplicarea coroanei dentare, restabilind astfel atât funcționalitatea masticatorie cât și estetica zâmbetului. Fiecare etapă este esențială pentru integrarea reușită a implantului și funcționarea pe termen lung a coroanei.

Ce este adiția osoasă și de ce este necesară?

Adiția osoasă este un proces chirurgical prin care se adaugă os la mandibulă sau maxilar pentru a sprijini implanturile dentare. Această procedură devine necesară atunci când pacientul nu are suficient os pentru a susține implantul dentar, fie din cauza pierderii dinților, fie datorită resorbției osoase care urmează extracțiilor. Refacerea osului înainte de inserarea implantului este crucială pentru a asigura stabilitatea și durabilitatea acestuia pe termen lung. Prin adiția osoasă, se creează un fundament solid pentru implant, îmbunătățind șansele de succes ale tratamentului și prevenind posibilele complicații asociate cu lipsa suportului osos adecvat.

Cum se inserează implantul dentar?

Inserarea implantului dentar este un proces chirurgical care se efectuează sub anestezie locală. Procedura începe cu pregătirea locului în osul maxilar sau mandibular, unde medicul dentist va crea un spațiu pentru a insera implantul. Utilizând instrumente speciale, implantul din titan, un material biocompatibil care favorizează osteointegrarea, este inserat cu precizie în os. După inserare, este necesară o perioadă de vindecare pentru ca osul să se integreze ferm cu suprafața implantului, un proces cunoscut sub numele de osteointegrare. Această etapă poate dura câteva luni, timp în care pacientul poate purta o dantură temporară, înainte de aplicarea bontului protetic și a coroanei dentare finale.

Cum se aplică corect o coroană pe implant?

Aplicarea corectă a unei coroane pe implant este vitală pentru funcționalitatea și estetica zâmbetului. După perioada de osointegrare, în care implantul se unește ferm cu osul, se procedează la atașarea bontului protetic, care servește ca interfață între implant și coroana dentară. Coroana este fabricată pe baza amprentelor dentare ale pacientului, asigurându-se că se potrivește perfect atât cu implantul cât și cu dinții adiacenți. Utilizarea tehnologiei avansate de scanare permite realizarea de coroane cu o precizie remarcabilă, asigurând o adaptare perfectă și restabilirea funcției masticatorii și a esteticii dentare.

Cum îngrijesc și mențin coroanele pe implanturi?

Îngrijirea și menținerea coroanelor pe implanturi sunt esențiale pentru longevitatea și succesul tratamentului. O igienă orală riguroasă, inclusiv periajul regulat și folosirea aței dentare, este crucială pentru prevenirea acumulării de plăcă bacterienă și a inflamației gingivale. Vizitele periodice la dentist pentru controale și curățări profesionale sunt, de asemenea, recomandate pentru a monitoriza starea implanturilor și a coroanelor. Evitarea obiceiurilor dăunătoare, cum ar fi fumatul și mestecatul obiectelor dure, contribuie la menținerea sănătății coroanelor și a structurilor suport. Urmând aceste indicații, pacienții pot bucura de beneficiile coroanelor pe implanturi pentru mulți ani. Dar nu trebuie uitat faptul că durata de viață estimată la nivel științific la nivel mondial este în medie de 10 ani.

Cât costă coroanele pe implanturi?

Costul coroanelor pe implanturi variază în funcție de materialul ales, complexitatea cazului și necesitățile individuale ale pacientului. Este recomandat să discutați cu medicul dentist despre toate opțiunile disponibile pentru a obține o estimare precisă și personalizată a costurilor.

Pentru o evaluare exactă a costurilor și pentru a discuta opțiunile de tratament personalizate, pacienții sunt încurajați să programeze o consultație la clinică. Puteți să ne contactați prin completarea formularului, ori via telefon sau Whatsapp.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile