24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Restabilirea zâmbetului dumneavoastră

Coroane și punți dentare de înaltă calitate

La Clinica Dr. Stănescu, oferim soluții profesionale pentru coroane și punți dentare, concepute pentru a restabili funcționalitatea și estetica zâmbetului dumneavoastră. Fie că aveți nevoie de reabilitare după pierderea unui dinte sau dorința de îmbunătățire a aspectului danturii, echipa noastră de specialiști utilizează tehnologii avansate și materiale de înaltă calitate. Coroanele și punțile noastre dentare sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu zâmbetul și nevoile individuale ale fiecărui pacient, asigurând rezultate durabile și un confort maxim. Alegeți Clinica Dr. Stănescu pentru soluții dentare care vă transformă zâmbetul și vă îmbunătățesc calitatea vieții.

Restaurarea și înfrumusețarea zâmbetului cu

Coroane și punți dentare

Pagina noastră dedicată coroanelor și punților dentare vă oferă informații detaliate despre cum aceste soluții protetice pot transforma și îmbunătăți aspectul zâmbetului dumneavoastră. Vă vom ghida prin beneficiile fiecărui tip de coroană și punte dentară, procesul de aplicare, materialele utilizate și cum acestea contribuie la funcționalitatea și estetica orală. De asemenea, veți învăța despre întreținerea și durabilitatea acestor soluții protetice. Scopul nostru este de a vă asigura că aveți toate informațiile necesare pentru a lua decizia cea mai bună pentru sănătatea și frumusețea zâmbetului dumneavoastră.

Navigare rapidă

Ce sunt coroanele dentare?

Coroanele dentare reprezintă soluții protetice care se aplică peste un dinte deteriorat sau după un tratament endodontic, pentru a-i restabili forma, dimensiunea, funcționalitatea și estetica. Ele joacă un rol esențial în protejarea și întărirea structurii dentare existente, prevenind deteriorarea suplimentară. Realizate din materiale precum ceramică, zirconiu sau aliaje metalice, coroanele sunt concepute pentru a imita aspectul natural al dinților, asigurând o integrare armonioasă în zâmbetul pacientului. Procedura de aplicare implică pregătirea dintelui, luarea unei amprente precise și fabricarea coroanei, care ulterior este cimentată pe dinte.

Ce sunt punțile dentare?

Punțile dentare sunt structuri protetice fixe destinate înlocuirii unuia sau mai multor dinți lipsă, fiind suportate de dinții adiacenți sau de implanturi dentare. Aceste dispozitive contribuie la restabilirea funcționalității orale, prevenind deplasarea dinților învecinați și menținând alinierea corectă a arcadelor dentare. Punțile sunt compuse din coroane care funcționează ca piloni de susținere și dinți artificiali care umplu spațiul edentat. Materialele utilizate variază de la ceramică la aliaje metalice, fiecare având avantaje specifice în ceea ce privește estetica și durabilitatea.

Care sunt avantajele coroanelor și punților dentare?

Coroanele și punțile dentare oferă multiple avantaje, inclusiv restabilirea eficientă a zâmbetului și funcționalității masticatorii, protejarea dinților deteriorați de stresuri suplimentare, îmbunătățirea esteticii dentare și prevenirea complicațiilor ce pot apărea din cauza lipsei dinților, cum ar fi deplasarea dinților adiacenți și dificultăți de masticație. Aceste soluții protetice sunt durabile și au o estetică superioară, fiind concepute pentru a se integra armonios în cavitatea orală și a imita aspectul natural al dinților.

Ce diferențe există între coroanele și punțile dentare?

Principala diferență între coroane și punți dentare constă în scopul și metoda de aplicare. Coroanele sunt destinate restaurării unui singur dinte deteriorat, oferind protecție și restabilire estetică, în timp ce punțile sunt utilizate pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, fiind ancorate de dinții naturali sau implanturi din vecinătate. Deși ambele sunt realizate din materiale similare și au obiective estetice și funcționale, procedurile de aplicare și impactul asupra dinților adiacenți diferă semnificativ.

Când este recomandată utilizarea coroanelor dentare?

Utilizarea coroanelor dentare este recomandată în cazuri diverse, inclusiv pentru dinții care au suferit deteriorări majore din cauza cariilor, fracturilor sau tratamentelor endodontice. Coroanele sunt, de asemenea, o opțiune pentru îmbunătățirea aspectului estetic al dinților decolorați, malformați sau pentru a acoperi un implant dentar. Acestea oferă o soluție durabilă și estetic plăcută, protejând și întărind dinte în timp ce restabilesc funcționalitatea și estetica zâmbetului.

Când este indicată utilizarea punților dentare?

Punțile dentare sunt indicate atunci când există unul sau mai mulți dinți lipsă și se dorește restabilirea continuității arcadelor dentare, prevenirea deplasării dinților rămași, menținerea alinierii corecte a mușcăturii și îmbunătățirea funcțiilor masticatorii și estetice. Aceste dispozitive protetice sunt o alternativă la implanturile dentare, oferind o soluție eficientă pentru înlocuirea dinților absenți și restabilirea unui zâmbet complet.

Din ce materiale sunt realizate coroanele dentare?

Coroanele dentare pot fi fabricate din diverse materiale, inclusiv ceramică, zirconiu, aliaje metalice sau o combinație de metal și ceramică (metalo-ceramice). Ceramică și zirconiu sunt preferate pentru aspectul lor estetic superior și compatibilitatea excelentă cu țesuturile orale, oferind o imitație aproape perfectă a dinților naturali. Aliajele metalice sunt apreciate pentru rezistența lor, unde forțele masticatorii sunt mai mari, dar la fel de rezistentă ar fi și o coroană doar din zirconiu.

Cum se aplică coroanele și punțile dentare?

Aplicarea coroanelor și punților dentare începe cu pregătirea dinților suport prin șlefuirea acestora pentru a face loc noii structuri. Urmează luarea unei amprente precise a dintelui sau a arcadelor dentare, care va servi la fabricarea coroanei sau punții în laborator. În așteptarea lucrării definitive, pacientul poate primi o coroană sau punte temporară. Odată finalizată, coroana sau puntea este ajustată și cimentată permanent, restabilind astfel funcționalitatea și estetica.

Toate procedurile de aplicare a coroanelor și punților dentare sunt realizate cu ajutorul magnificatiei, folosind lupe sau microscop pentru a asigura precizia maximă a preparării dinților, adaptării protezelor și fixării acestora, oferind rezultate estetice impecabile și o satisfacție totală a pacientului.

Cum se întrețin coroanele și punțile dentare?

Întreținerea adecvată a coroanelor și punților dentare implică igiena orală riguroasă, inclusiv periajul regulat și utilizarea aței dentare pentru a preveni acumularea plăcii și a tartrului. Este esențial să se evite obiceiurile care pot afecta structura protetică, precum mestecatul alimentelor extrem de dure sau utilizarea dinților ca instrumente. Vizitele periodice la dentist pentru controale și curățări profesionale sunt, de asemenea, cruciale pentru menținerea sănătății și longevității coroanelor și punților.

Care este costul coroanelor și al punților dentare?

Costurile variază în funcție de materialul ales, complexitatea cazului și necesitățile individuale ale pacientului. Pentru o estimare precisă și personalizată a costurilor, pacienții sunt încurajați să contacteze Clinica Dr. Stănescu direct prin formularul de contact, telefon sau WhatsApp pentru a programa o consultație.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile