24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Expertiză endodontică excepțională

Tratamente de canal profesionale

La Clinica Dr. Stănescu, ne dedicăm excelenței în endodonție, oferind tratamente de canal și retratamente realizate cu precizie microscopică. Echipa noastră de specialiști utilizează tehnologii avansate pentru a asigura o abordare minuțioasă și eficientă, salvând dinții afectați și restabilind sănătatea și funcționalitatea lor. Fie că este vorba despre eliminarea infecțiilor, tratarea durerilor dentare sau pregătirea dinților pentru proceduri ulterioare, angajamentul nostru este de a oferi fiecărui pacient cele mai bune soluții endodontice, asigurând confortul și satisfacția totală. Alegeți Clinica Dr. Stănescu pentru tratamente endodontice care fac diferența.

Totul despre

Tratamentele de canal endodontice

În secțiunea aceasta, veți descoperi o gamă completă de servicii specializate oferite de Clinica Dr. Stănescu, concepute pentru a trata eficient afecțiunile radiculare ale dinților. Vom explora metodele avansate de tratament de canal și retratament, importanța tehnologiei de vârf în endodonție, precum și faptul că abordarea noastră personalizată și atenția la detalii asigură rezultate de durată și confort maxim pentru pacienți. Aflați mai multe despre cum vă putem ajuta să mențineți o dantură sănătoasă și să preveniți complicațiile ulterioare prin soluții endodontice de excepție.

Navigare rapidă

Ce este endodonția și când am nevoie de ea?

Endodonția este o specializare a stomatologiei concentrată pe tratamentul afecțiunilor pulpei dentare, esențială pentru menținerea sănătății și funcționalității dinților. Aceasta intervine atunci când pulpa dintelui – regiunea interioară care conține nervi și vase sanguine – devine inflamată sau infectată. Situații precum cariile profunde, leziunile dentare sau tratamentele dentare anterioare pot compromite sănătatea pulpei, necesitând intervenția endodontică. Procedura de tratament de canal elimină țesutul afectat, curăță canalul radicular și sigilează spațiul pentru a preveni viitoarele infecții, salvând dintele de la extracție.

Care este diferența dintre endodonție și alte tratamente dentare?

Endodonția se distinge de alte tratamente dentare prin focalizarea sa unică pe interiorul dintelui. Spre deosebire de plombe, care repară deteriorările externe ale dintelui cauzate de carii, endodonția abordează problemele din interiorul dintelui, inclusiv infecțiile pulpei. Este adesea percepută ca ultima linie de apărare în salvarea unui dinte care altfel ar trebui extras. Procedura implică îndepărtarea pulpei infectate, curățarea și dezinfectarea canalului radicular, urmată de umplerea și sigilarea acestuia pentru a restabili sănătatea dintelui. Această abordare conservatoare permite păstrarea structurii naturale a dintelui și prevenirea problemelor dentare viitoare.

Tehnologii avansate în endodonție

În endodonție, adopția tehnologiilor avansate precum microscopul endodontic și și micromotorul endodontic a revoluționat modul în care sunt tratate infecțiile pulpare. Microscopul oferă o vizualizare detaliată a structurii complexe a canalului radicular, permițând medicului să identifice și să trateze zonele afectate cu o precizie fără precedent. Pe de altă parte,micromotorul endodontic permite o curățire și o pregătire mecanică mult mai rapidă a interiorului canalelor dentare pentru obturația de canal, fapt ce scade durata intervenției fără a compromite structura dintelui. Aceste instrumente îmbunătățesc nu doar rata de succes a tratamentelor endodontice, ci și confortul pacientului, minimizând durerea și scurtând timpul de vindecare.

Cum se desfășoară procedura de tratament de canal?

Procedura de tratament de canal începe cu anestezia zonei afectate pentru a asigura confortul pacientului. Medicul dentist va crea apoi o deschidere în coroana dintelui pentru a accesa pulpa infectată. Utilizând instrumente specializate, va îndepărta pulpa, va curăța și va dezinfecta canalul radicular, eliminând bacteriile și resturile. Ulterior, canalul este umplut cu un material biocompatibil, de obicei gutaperca, și sigilat pentru a preveni reinfectarea. În final, dintele este restaurat cu o plombă si apoi obligatoriu acoperit cu o coroană pentru a-i restabili forma, funcționalitatea dar și rezistența deoarece toți dinții care au suferit un tratament de canal devin într-un timp foarte scurt casanți și se rup cu ușurință.

De ce sunt necesare retratamentele endodontice?

Retratamentele endodontice sunt necesare când tratamentul de canal inițial nu a reușit să elimine complet infecția sau când un dinte tratat anterior dezvoltă noi probleme. Aceasta poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv canale radiculare accesorii neidentificate inițial, contaminare secundară prin carii sau restaurări defectuoase, sau chiar fracturi subtile ale dintelui care permit bacteriilor să pătrundă și să infecteze din nou canalul. Retratamentul implică îndepărtarea materialului de obturație existent, reevaluarea și curățarea canalelor, urmată de sigilarea lor din nou. Acest proces poate fi mai complex și necesită măiestrie endodontică avansată pentru a asigura succesul pe termen lung.

Cum pot preveni și gestiona complicațiile endodontice?

Prevenirea complicațiilor endodontice începe cu igiena orală riguroasă și vizitele regulate la dentist pentru controale și curățări profesionale. Acestea ajută la identificarea și tratarea timpurie a cariilor sau a altor probleme dentare înainte de a afecta pulpa dintelui. Dacă ați suferit un tratament de canal, este crucial să urmați instrucțiunile de îngrijire post-procedurală ale medicului dentist, inclusiv evitarea masticării pe partea tratată până la finalizarea restaurării finale. În caz de disconfort sau simptome neobișnuite după procedură, contactați imediat medicul pentru evaluare. O monitorizare atentă și intervenția rapidă sunt esențiale pentru gestionarea oricăror complicații.

Ce îngrijire este necesară după un tratament endodontic?

Îngrijirea adecvată după un tratament endodontic este esențială pentru vindecarea și funcționalitatea pe termen lung a dintelui tratat. Inițial, este important să evitați masticarea pe dinte până când nu este complet restaurat cu o coroană, pentru a preveni fracturarea. Menținerea unei igiene orale bune, inclusiv periajul regulat și utilizarea aței dentare, este crucială pentru a proteja zona de noi infecții. De asemenea, urmați orice recomandări specifice ale medicului dumneavoastră dentist, cum ar fi evitarea anumitor alimente sau băuturi și programarea de urmărire pentru a verifica vindecarea și integrarea restaurării.

Cât costă tratamentul de canal dentar?

Costul unui tratament de canal variază în funcție de complexitatea cazului, numărul de canale radiculare care trebuie tratate și dacă tratamentul este efectuat de un medic endodont specialist. Este important să discutați cu medicul dentist despre opțiunile de tratament și costurile aferente pentru a vă putea planifica în mod adecvat îngrijirea dentară. 

Dacă aveți dureri sau simptome care indică o posibilă nevoie de tratament endodontic, vă recomandăm să contactați clinica pentru a programa o consultație, fie prin formularul de contact, telefon sau WhatsApp, pentru a evalua cel mai bun curs de acțiune pentru sănătatea dumneavoastră orală.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile