24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Frumusețea zâmbetului tău

Proceduri estetice dentare personalizate

La Clinica Dr. Stănescu, estetica dentară se transformă într-o artă ce îmbină tehnologia avansată cu măiestria medicală, pentru a vă oferi zâmbetul perfect pe care l-ați visat mereu. De la implanturi dentare, fațete și coroane, până la tratamente ortodontice și albiri dentare profesionale, echipa noastră de specialiști este dedicată să vă redescopere frumusețea naturală a zâmbetului. Punem un accent deosebit pe soluții personalizate, asigurând rezultate care nu doar că îmbunătățesc aspectul danturii, dar și sănătatea orală pe termen lung. Alegeți Clinica Dr. Stănescu pentru încredere, eleganță și un zâmbet strălucitor.

Obține un zâmbet perfect cu

Estetica dentară

Pe această pagină, veți explora detaliile esteticii dentare, de la procedurile fundamentale până la cele mai avansate tehnici care vă pot transforma zâmbetul. Vă vom ghida prin beneficiile fiecărui tratament, de la implanturi dentare la fațete, coroane și metode de albire profesională, explicând cum fiecare poate contribui la înfrumusețarea zâmbetului dumneavoastră. În plus, veți descoperi importanța alegerii unui specialist competent și cum tehnologia modernă în stomatologie poate oferi soluții personalizate și eficiente. Alăturați-vă nouă în călătoria către zâmbetul ideal, sănătos și radiant.

Navigare rapidă

Ce este estetica dentară?

Estetica dentară se concentrează pe îmbunătățirea aspectului danturii, incluzând culoarea, forma, dimensiunea, alinierea și aspectul general al zâmbetului. În timp ce stomatologia tradițională se adresează sănătății dentare, prevenind, diagnosticând și tratând diverse afecțiuni orale, estetica dentară urmărește optimizarea estetică a zâmbetului. Prin proceduri variate, de la albirea dentară și fațete, la implanturi și ortodonție, estetica dentară poate transforma orice zâmbet, îmbunătățind încrederea de sine a pacienților și impactul social. Această ramură a medicinii dentare a evoluat rapid, beneficiind de tehnologii avansate pentru a oferi rezultate personalizate și naturale.

Toate procedurile de estetică dentară realizate la Clinica Dr. Stănescu utilizează materiale de cea mai bună calitate și cele mai noi tehnologii, alături de magnificatie cu lupe sau microscop pentru a asigura precizia și rezultate estetice excepționale.

Importanța consultației în estetică dentară

Consultația inițială în domeniul esteticii dentare este esențială, deoarece oferă fundamentul pentru crearea unui plan de tratament personalizat și eficient. În timpul acestei întâlniri, medicul stomatolog va evalua starea de sănătate orală a pacientului, va discuta despre dorințele și așteptările acestuia și va recomanda cele mai potrivite opțiuni de tratament. Este și momentul în care pacientul poate adresa întrebări și își poate exprima eventualele îngrijorări. Consultația detaliată ajută la stabilirea unei relații de încredere între medic și pacient și este crucială pentru succesul estetic și funcțional al tratamentelor de îmbunătățire a zâmbetului.

Albiri dentare: Proceduri pentru un zâmbet strălucitor

Albirea dentară este o procedură cosmetică populară care vizează eliminarea decolorărilor și redarea strălucirii naturale a dinților. Există diverse metode disponibile, de la tratamentele realizate în cabinetul stomatologic cu ajutorul unui gel cu concentratie de 40% perhidrol, cu ajutorul luminii sau laserului, până la soluții de albire acasă, sub îndrumarea medicului. Aceste proceduri sunt sigure și eficiente, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Albirea profesională este preferată pentru rezultatele sale rapide și durabile, fiind capabilă să îmbunătățească semnificativ aspectul zâmbetului, oferind pacienților încrederea de a zâmbi fără rețineri.

Fațete dentare: Soluții estetice pentru un zâmbet perfect

Fațetele dentare reprezintă o soluție estetică de top pentru îmbunătățirea aspectului zâmbetului. Acestea sunt foi subțiri de porțelan sau materiale compozite aplicate pe partea frontală a dinților, concepute pentru a corecta o serie de imperfecțiuni, cum ar fi dinții decolorați, uzați, crăpați sau inegalitățile minore în aliniere. Procedura de aplicare a fațetelor necesită îndepărtarea unei cantități mici de smalț dentar pentru a asigura o potrivire perfectă și naturală. Fațetele oferă un zâmbet uniform și strălucitor, rezultatele fiind de lungă durată și transformând vizibil estetica orală a pacientului.

Coroane dentare: Restaurarea frumuseții naturale a dinților

Coroanele dentare sunt folosite pentru a restaura dinții deteriorați, sparți sau slăbiți, care au suferit un tratament endodontic (nerv scos), oferindu-le forma, mărimea și forța necesară pentru a funcționa corect. Realizate din ceramică sau zirconiu, coroanele sunt concepute pentru a se potrivi perfect cu restul danturii, imitând aspectul natural al dinților. Ele pot fi utilizate și în combinatie cu tratamente de canal sau implanturi dentare, pentru a îmbunătăți atât funcționalitatea cât și estetica danturii. Coroanele dentare permit pacienților să se bucure de un zâmbet frumos și sănătos, restabilind încrederea în aspectul lor.

Ortodonție: Corectarea alinierii pentru un zâmbet armonios

Ortodonția se ocupă cu corectarea malocluziilor și a poziționării incorecte a dinților și maxilarelor. Tratamentele ortodontice, cum ar fi aparatele dentare tradiționale, cele linguale sau gutierele transparente, sunt personalizate pentru a muta dinții în poziția ideală, îmbunătățind alinierea și funcționalitatea. Aceste corecții nu doar că optimizează estetica zâmbetului, dar contribuie și la o mai bună sănătate orală, facilitând igiena și reducând riscul de afecțiuni dentare. Ortodonția modernă oferă opțiuni discrete și confortabile, făcând tratamentul mai accesibil și acceptabil pentru pacienți de toate vârstele.

Implant dentar: Soluția pentru reconstrucția zâmbetului

Implanturile dentare reprezintă standardul în restaurarea dinților lipsă, oferind o soluție de lungă durată care imită atât funcționalitatea cât și aspectul natural al dinților naturali. Acestea sunt fixate cu un șurub din titan care servește ca rădăcină artificială pentru dinte, implantul fiind inserat în osul maxilar, pe care se montează ulterior o coroană sau o punte dentară. Această abordare nu numai că restabilește estetica zâmbetului, dar previne și resorbția osoasă, menținând structura facială. Implanturile sunt apreciate pentru durabilitatea, confortul și aspectul lor natural, transformând radical zâmbetele pacienților.

Cum să alegi stomatologul potrivit pentru estetica dentară

Alegerea stomatologului potrivit este crucială pentru succesul tratamentului estetic. Este important să căutați un profesionist cu experiență în estetică dentară, care să vă ofere consultații detaliate, să discute deschis despre opțiunile de tratament și să prezinte un portofoliu de cazuri similare tratate anterior. Clinica Dr. Stănescu reprezintă locul ideal unde vă puteți îmbunătăți estetica dinților. Având la bază o echipă de specialiști cu experiență bogată în domeniul estetic dentar, dotată cu ultimele tehnologii, clinica noastră este recunoscută pentru rezultatele excepționale și recenziile pozitive de la pacienți. Valorizăm comunicarea clară și eficientă, asigurându-ne că fiecare pacient înțelege planul de tratament propus și se simte confortabil cu decizia sa. 

Îngrijirea post-tratament pentru rezultate durabile

Îngrijirea adecvată după procedurile de estetică dentară este vitală pentru menținerea rezultatelor pe termen lung. Medicul dentist va oferi instrucțiuni detaliate privind igiena orală post-procedură, inclusiv metode de periaj și folosirea aței dentare, pentru a asigura longevitatea tratamentelor. Este important să eviți alimentele și băuturile care pot cauza decolorări sau deteriorări ale lucrărilor dentare. Vizitele periodice la dentist sunt esențiale pentru controalele de rutină și curățările profesionale, care ajută la menținerea sănătății și esteticii zâmbetului. Respectând aceste recomandări, te vei putea bucura de un zâmbet frumos și sănătos pentru ani de zile.

Cât costă estetica dentară?

Costurile tratamentelor de estetică dentară pot varia semnificativ în funcție de complexitatea cazului, materialele folosite și tehnologia aplicată. Este important ca pacienții să discute despre aspectele financiare în cadrul consultației inițiale, pentru a înțelege investiția necesară și opțiunile de plată disponibile. 

Pentru a obține o estimare exactă a costurilor și pentru a discuta opțiunile financiare disponibile, vă invităm să completați formularul de contact de pe site-ul nostru, să ne sunați sau să ne contactați prin WhatsApp pentru a stabili o consultație.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile