24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Expertiza noastră, zâmbetul dumneavoastră

Abordări profesionale în extracția dentară

La Clinica Dr. Stănescu, ne angajăm să oferim servicii de extracție dentară realizate cu maximă atenție și profesionalism. Echipa noastră de specialiști utilizează tehnologii avansate pentru a asigura o procedură cât mai confortabilă și o recuperare rapidă. Fie că este vorba de extracții simple sau complexe, inclusiv molari de minte sau dinți afectați, ne angajăm să vă oferim soluții personalizate, adaptate nevoilor dumneavoastră specifice. Alegeți Clinica Dr. Stănescu pentru experiența unei îngrijiri dentare de excepție, unde sănătatea și confortul dumneavoastră sunt întotdeauna prioritățile noastre.

Totul despre

Extracția dentară

În secțiunea următoare, veți descoperi informații esențiale despre procedura de extracție dentară, de la motivele care pot duce la necesitatea acestei proceduri până la metodele de extracție și sfaturi pentru o recuperare rapidă și eficientă. Vom aborda diferitele tipuri de extracții, cum ar fi extracția simplă, extracția complexă, precum și extracția molari de minte incluși. De asemenea, veți găsi informații despre cum să vă pregătiți pentru o extracție, ce să așteptați în timpul procedurii și după, cum să îngrijiți zona afectată pentru a asigura o vindecare optimă.

Navigare rapidă

Ce presupune procesul de extracție dentară?

Extracția dentară este o procedură chirurgicală efectuată pentru a îndepărta un dinte din alveola sa. Procesul începe cu evaluarea stării dentare prin radiografii detaliate pentru a planifica intervenția. Sub anestezie locală, medicul dentist va folosi instrumente specifice pentru a elibera dintele de țesuturile înconjurătoare și de ligamentele care îl susțin. În cazul dinților mai dificili, poate fi necesară o abordare chirurgicală, care implică îndepărtarea unei porțiuni din os sau tăierea dintelui în fragmente mai mici pentru a facilita extracția. După extracție se plasează o compresă pentru a ajuta la formarea cheagului de sânge, esențial pentru vindecare, care trebuie păstrată în poziție 2 ore.

Cum mă pot pregăti pentru o extracție dentară?

Pregătirea pentru o extracție dentară implică câțiva pași esențiali pentru a asigura o procedură și o recuperare fără complicații. Este important să informați medicul dentist despre istoricul medical complet, inclusiv despre medicamentele actuale, suplimentele și alergiile la medicamente. Se recomandă evitarea fumatului cu cel puțin 24 de ore înainte de procedură, deoarece acesta poate afecta vindecarea. De asemenea, este indicat să consumați o masă ușoară cu câteva ore înainte de intervenție, pentru a vă menține confortul. Asigurați-vă că aveți acasă alimente moi.

Care sunt riscurile asociate cu extracția dentară?

Orice procedură chirurgicală vine cu un anumit grad de risc, iar extracțiile dentare nu fac excepție. Printre riscurile comune se numără infecția la locul extracției, sângerarea prelungită, durerea și umflăturile post-procedurale. Alveolita uscată, o condiție în care cheagul de sânge care se formează în alveola dentară după extracție se dislocă sau se dizolvă, lăsând osul expus, este o complicație specifică care poate cauza durere și întârzie vindecarea. Există, de asemenea, un risc minim de deteriorare a dinților învecinați sau a nervilor. Discutați cu medicul dentist despre modul în care puteți minimiza aceste riscuri și despre pașii de urmat pentru o recuperare rapidă și eficientă.

Ce trebuie să fac după o extracție dentară pentru a evita complicațiile?

După o extracție dentară, este crucial să urmați indicațiile medicului pentru a preveni complicațiile și a accelera procesul de vindecare. Mențineți compresa pe zona afectată pentru a limita sângerarea și a favoriza formarea cheagului de sânge. Evitați spălatul pe dinți în zona extracției, clătirea gurii cu ceaiuri sau ape de gură sau consumul de alimente și băuturi fierbinți în primele 24 de ore. De asemenea, evitați fumatul și sucțiunea (de exemplu, utilizarea paiurilor), deoarece pot disloca cheagul de sânge. Repausul este esențial; mențineți capul ridicat pentru a reduce umflăturile. În cazul apariției durerii, utilizați medicamentele analgezice prescrise sau recomandate și țineți la curent medicul cu evoluția vindecării.

Cât timp durează recuperarea după o extracție dentară?

Recuperarea după o extracție dentară variază de la o persoană la alta, dar, în general, pacienții își pot relua activitatea normala imediat dupa ce parasesc clinica stomatologica. Procesul complet de vindecare a osului și gingiei poate dura până la câteva săptămâni. În cazul extracțiilor mai complicate, în primele 24-48 de ore după extracție este normal să experimentați un grad de disconfort și umflături, care ar trebui să se amelioreze treptat. Este important să urmați cu strictețe instrucțiunile de îngrijire post-extracție oferite de medicul dentist pentru a minimiza durerea și a accelera vindecarea. Dacă experimentați o stare de disconfort accentuat, dacă durerea persistă sau dacă apar manifestări diferite de cele descrise de medic, contactați imediat clinica dentară.

Cum pot gestiona durerea după o extracție dentară?

Durerea după o extracție dentară este normală și poate fi gestionată eficient cu medicamente analgezice prescrise de medicul dentist. Aplicarea compreselor umede la temperatura camerei pe zona exterioară a feței poate ajuta la reducerea umflăturilor și la ameliorarea disconfortului. Este esențial să evitați mâncarea dură, fierbinte sau picantă, care poate irita zona extracției. De asemenea, menținerea unei igiene orale bune, fără a perturba zona de extracție, este crucială pentru prevenirea infecțiilor. Dacă durerea devine intensă sau dacă simptomele nu se îmbunătățesc după câteva zile, este important să consultați medicul dentist pentru evaluare și sfaturi suplimentare.

Există alternative la extracția dentară?

Da, există mai multe alternative la extracția dentară, în funcție de starea și necesitățile specifice ale fiecărui pacient. Tratamentul endodontic, cunoscut și sub numele de tratament de canal, este o opțiune comună pentru salvarea unui dinte care altfel ar necesita extracție. Această procedură implică îndepărtarea pulpei infectate sau deteriorate din interiorul dintelui, curățarea canalului și umplerea acestuia pentru a preveni viitoare infecții. În cazuri de carii extinse, coroanele dentare pot oferi o soluție de restaurare care să permită păstrarea structurii dentare rămase. Discutați cu medicul dentist despre cea mai bună opțiune pentru situația dumneavoastră specifică.

Cum afectează extracția dentară alinierea dinților și mușcătura?

Extracția dentară poate avea un impact semnificativ asupra alinierii dinților și a mușcăturii. După extracție, dinții învecinați pot începe să se miște sau să se încline spre spațiul gol, afectând alinierea și funcția mușcăturii. Acest lucru poate duce la dificultăți în masticație, probleme de articulație temporomandibulară (ATM) și poate perturba estetica zâmbetului. Pentru a preveni aceste probleme, medicul dentist poate recomanda opțiuni de restaurare, cum ar fi punți dentare sau implanturi dentare, care pot înlocui dinții extrași și menține spațiul necesar pentru a păstra alinierea corectă a dinților și sănătatea mușcăturii.

Care sunt costurile pentru o extracție dentară?

Costurile pentru o extracție dentară variază în funcție de complexitatea cazului, tipul de anestezie utilizat și necesitatea procedurilor suplimentare. În general, extracțiile simple sunt mai puțin costisitoare decât cele chirurgicale. 

Dacă simțiți durere sau prezentați simptome care ar putea indica necesitatea unei extracții dentare, vă recomandăm să luați legătura cu clinica noastră pentru a programa o consultație. 

Ne puteți contacta prin formularul de pe site, telefonic sau prin WhatsApp, pentru a discuta despre simptomele dumneavoastră și pentru a stabili cea mai bună abordare în cazul dumneavoastră.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile