24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Protejează-ți zâmbetul cu o

Fluorizare dentară

La Clinica Dr. Stănescu, oferim soluții profesionale de fluorizare dentară pentru a preveni cariile și pentru a întări smalțul dinților. Fluorizarea este o procedură simplă, rapidă și eficientă, esențială pentru sănătatea orală a adulților și copiilor. Prin aplicarea fluorului, dinții dumneavoastră vor fi mai rezistenți la bacteriile responsabile de carii, asigurându-vă un zâmbet sănătos și protejat pe termen lung. Descoperiți cum fluorizarea profesională la clinica noastră vă poate îmbunătăți calitatea vieții.

Totul despre

Fluorizarea dentară

În secțiunea următoare, veți afla tot ce trebuie să știți despre fluorizarea dentară: de la beneficiile esențiale și riscurile minime, până la procesul specific de aplicare a fluorului și recomandările personalizate pentru adulți și copii. Aflați cum tratamentul de fluorizare poate preveni eficient cariile dentare și cum poate îmbunătăți sănătatea generală a dinților dumneavoastră. Vom discuta, de asemenea, despre importanța fluorizării în rutina de îngrijire orală și cum poate fi integrată pentru maximizarea beneficiilor de sănătate orală.

Navigare rapidă

Ce este fluorul și care este rolul său în sănătatea dentară?

Fluorul, un mineral esențial găsit în natură, joacă un rol vital în menținerea sănătății dentare. Prezent în apa potabilă, în anumite alimente și în produsele de îngrijire orală, fluorul ajută la remineralizarea și întărirea smalțului dinților, protejându-i împotriva acidității produse de bacteriile orale. Această acțiune preventivă împiedică dezvoltarea cariilor și promovează menținerea unei danturi sănătoase pe termen lung. De aceea, fluorul este considerat un aliat de nădejde în lupta împotriva problemelor dentare, fiind recomandat de medicii dentiști ca parte esențială a rutinei de îngrijire orală pentru persoanele de toate vârstele.

Cum beneficiază adulții și copiii de pe urma fluorizării?

Fluorizarea oferă avantaje semnificative atât pentru copii, cât și pentru adulți, prin reducerea riscului de carii dentare și întărirea smalțului dinților. În cazul copiilor, fluorizarea contribuie la dezvoltarea unor dinți puternici și rezistenți la carii pe măsură ce cresc. Pentru adulți, fluorul ajută la combaterea eroziunii smalțului cauzate de dietă și îmbătrânire, prevenind apariția cariilor și sensibilitatea dentară. De asemenea, fluorizarea este benefică persoanelor cu risc crescut de carii, cum ar fi cei care poartă aparate ortodontice, oferind o protecție suplimentară în zonele greu accesibile periajului.

Procedura de fluorizare la Clinica Dr. Stănescu

La Clinica Dr. Stănescu, procedura de fluorizare este efectuată cu atenție și profesionalism. Aceasta începe cu o curățare profesională a dinților, eliminând placa bacteriană și tartrul, pentru a asigura o aplicare eficientă a fluorului. Aplicarea se face folosind geluri, spume sau lacuri cu fluor, personalizate în funcție de nevoile specifice ale fiecărui pacient. Procesul este rapid, nedureros și oferă o protecție de durată împotriva cariilor. Recomandăm fluorizarea periodică, cel puțin o dată pe an, ca parte a unui plan complet de îngrijire orală, pentru a menține sănătatea și frumusețea zâmbetului dumneavoastră.

Riscurile și precauțiile asociate cu fluorizarea

Fluorizarea, deși benefică în prevenirea cariilor, trebuie abordată cu precauție pentru a evita riscurile asociate cu un aport excesiv de fluor, cum ar fi fluoroza dentară – o afecțiune ce se manifestă prin pete pe smalțul dinților. În cazuri rare, un exces semnificativ poate afecta sănătatea osoasă sau cauza probleme gastrointestinale. La Clinica Dr. Stănescu, se acordă o atenție deosebită dozajului de fluor utilizat, asigurându-se că fiecare pacient primește cantitatea optimă, adaptată nevoilor individuale. Este crucial ca părinții să supravegheze utilizarea pastelor de dinți cu fluor de către copii, pentru a preveni ingestia accidentală.

Combinarea fluorizării cu igienizarea profesională pentru protecție maximă

Integrarea igienizării profesionale cu fluorizarea într-un singur tratament la Clinica Dr. Stănescu oferă o protecție maximă împotriva cariilor și a bolilor gingivale. Detartrajul îndepărtează placa bacteriană și tartrul acumulat, pregătind suprafața dinților pentru aplicarea fluorului, care, la rândul său, întărește smalțul și reduce sensibilitatea dentară. Această combinație nu doar că previne apariția cariilor, dar și promovează sănătatea generală a cavității orale, menținând gingiile sănătoase și prevenind retracția acestora. Se recomandă efectuarea acestui tratament combinat cel puțin o dată pe an pentru menținerea unei igiene orale optime.

Cum să alegi produsele de îngrijire orală cu fluor?

Alegerea produselor de îngrijire orală cu fluor trebuie făcută cu grijă, având în vedere vârsta, nevoile specifice și istoricul dentar al fiecărui individ. Pentru copii, este esențial să se utilizeze paste de dinți cu un conținut scăzut de fluor, pentru a minimiza riscul de ingestie accidentală. Adulții pot alege dintre o varietate mai largă de produse, inclusiv paste de dinți și geluri cu fluor, în funcție de recomandările dentistului. Consultația regulată cu medicul dentist este crucială pentru a determina necesitățile specifice de fluorizare și pentru a selecta produsele adecvate, care oferă protecție eficientă împotriva cariilor, fără a expune la riscuri suplimentare.

Fluorizarea la domiciliu versus fluorizarea profesională

Fluorizarea la domiciliu implică utilizarea de paste de dinți, gume de mestecat și geluri cu fluor, care oferă un nivel de protecție zilnic împotriva cariilor. Deși aceste metode sunt eficiente pentru întreținerea zilnică, ele nu pot substitui fluorizarea profesională efectuată în cabinetul stomatologic, existând și riscul supradozării în cazul gelurilor. Fluorizarea profesională utilizează soluții cu o concentrație mai mare de fluor, aplicate direct pe suprafața dinților în siguranță, oferind o protecție mai profundă și de lungă durată. Această procedură este recomandată periodic, în funcție de evaluarea medicului dentist, pentru a întări smalțul și a preveni cariile în mod eficient.

Intervale recomandate pentru fluorizarea dentară

Frecvența fluorizării dentare variază în funcție de vârstă, istoricul dental și nivelul de risc pentru carii al fiecărui pacient. În general, medicul dentist poate recomanda tratamente de fluorizare profesională o dată sau de două ori pe an pentru majoritatea adulților și copiilor. Persoanele cu un risc crescut de carii, inclusiv cei cu un istoric de carii frecvente, cei cu aparat dentar sau cu alte condiții specifice, pot necesita fluorizări mai frecvente. Consultațiile regulate cu dentistul sunt esențiale pentru a determina planul de tratament optim și frecvența ideală pentru procedurile de fluorizare.

Mituri și adevăruri despre fluor și fluorizarea dentară

În jurul fluorului și al fluorizării dentare circulă numeroase mituri și concepții greșite. Un mit comun este că fluorul este periculos pentru sănătate la orice doză, când, de fapt, este sigur și eficient atunci când este folosit corespunzător. Un alt mit este că fluorizarea este doar pentru copii, adevărul fiind că și adulții beneficiază, de asemenea, semnificativ de pe urma acestei proceduri. De asemenea, se crede în mod eronat că apa fluorurată este suficientă pentru a preveni cariile, dar fluorizarea profesională oferă un nivel suplimentar de protecție. Este important să discutați cu un profesionist în domeniul stomatologic pentru a înțelege cum poate fluorul să fie utilizat cel mai bine pentru sănătatea dentară.

Cât costă fluorizarea dentară?

Fluorizarea dentară este o procedură accesibilă și eficientă în menținerea sănătății dentare, oferind protecție împotriva cariilor și întărind smalțul dinților. Această metodă preventive contribuie la prevenirea deteriorării dentare și asigură o bună igienă orală pe termen lung. Tarifele pentru tratamentele de fluorizare variază în funcție de nevoile specifice ale fiecărui pacient și de planul de tratament recomandat. Pentru informații detaliate despre tarife și pentru a programa o consultație, vă invităm să ne contactați prin formularul de contact, telefon sau WhatsApp.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile