24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Redescoperă-ți zâmbetul

Implanturi dentare de ultimă generație

La Clinica Dr. Stănescu, ne dedicăm excelenței în implantologia dentară, oferind pacienților soluții personalizate pentru restaurarea zâmbetului. Cu o gamă variată de implanturi dentare, inclusiv cele de la lideri mondiali precum MIS, Megagen AnyRidge, Zimmer, Zimmer Trabecular, Straumann și suntem pregătiți să adresăm cele mai complexe cazuri. Beneficiind de tehnologie de ultimă oră și de o echipă de specialiști cu vastă experiență, ne asigurăm că fiecare pacient primește îngrijirea optimă și rezultate estetice superioare.

Programează-te pentru o consultație și descoperă planul personalizat care îți va reda încrederea în zâmbetul tău.

Redefinirea zâmbetului tău

Implanturi dentare

Această pagină este dedicată oferirii unei perspective detaliate asupra implanturilor dentare disponibile la Clinica Dr. Stănescu. Vom acoperi tot spectrul de informații, de la înțelegerea conceptului de implant dentar, analiza avantajelor acestora față de alte metode de restaurare, până la descrierea procesului detaliat de inserare și întreținere. Fie că ești la începutul călătoriei tale spre un zâmbet sănătos sau cauți soluții avansate pentru înlocuirea dinților lipsă, aici vei găsi răspunsuri la întrebările tale.

Toate procedurile de implantologie dentară sunt efectuate cu ajutorul magnificatiei, folosind lupe sau microscop pentru a asigura precizia maximă a inserției implantului și a crea o estetică impecabilă a coroanei dentare.

Navigare rapidă

Ce este un implant dentar și cum funcționează?

Implantul dentar reprezintă o inovație remarcabilă în domeniul stomatologic, oferind o soluție permanentă pentru înlocuirea dinților lipsă. Acesta este alcătuit dintr-un material biocompatibil, de obicei titan, care se inserează în osul mandibulei sau maxilarului, funcționând ca o rădăcină artificială pentru dinte. Pe acest fundament solid se montează ulterior coroana, puntea sau proteza dentară, restabilind nu doar funcționalitatea masticatorie, dar și estetica zâmbetului. Procesul de osointegrare, prin care implantul se uneste ferm cu osul, asigură stabilitatea și durabilitatea soluției pe termen lung.

Când am nevoie de un implant dentar?

Implantul dentar este recomandat în cazul pierderii unuia sau mai multor dinți, fie din cauze naturale, cum ar fi boala parodontală sau cariile extinse, fie în urma unor accidente. Este o alternativă preferată în detrimentul punților dentare tradiționale, care necesită șlefuirea dinților adiacenți, sau al protezelor mobile, care pot fi inconfortabile și mai puțin stabile. Prin restabilirea unui dinte lipsă, implanturile previn modificările osului și ale țesuturilor moi, menținând structura facială și prevenind deplasarea dinților învecinați.

Care sunt tipurile de implanturi dentare?

La Clinica Dr. Stănescu, oferim mai multe tipuri de implanturi, inclusiv MIS, Megagen AnyRidge, Zimmer, Zimmer Trabecular și Straumann. Fiecare tip are caracteristici specifice, fiind ales în funcție de necesitățile clinice și preferințele pacientului.

Cum decurge procesul de inserare a unui implant dentar?

Procesul de inserare a unui implant dentar începe cu evaluarea amănunțită a sănătății orale și generale a pacientului, inclusiv o radiografie și o tomografie pentru a determina densitatea și sănătatea osului maxilarului. Dacă osul este suficient de puternic pentru a susține implantul, urmează intervenția chirurgicală sub anestezie locală, în care implantul dentar este inserat în os. După inserare, este necesară o perioadă de vindecare, numită osointegrare, în care osul se va uni ferm cu implantul. Aceasta durează câteva luni, timp în care pacientul poate purta o dantură temporară, dar nu este cea mai sigură opțiune pentru osointegrare. În final, se montează bontul protetic și coroana dentară, finalizând astfel restaurarea.

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Implanturile dentare oferă multiple avantaje comparativ cu alte soluții de restaurare dentară. Acestea oferă o soluție permanentă și stabilă, fără a afecta dinții adiacenți, spre deosebire de punți. Implanturile ajută la prevenirea pierderii osoase care apare în urma pierderii dinților, menținând structura facială. În plus, restabilesc funcționalitatea completă a mâncatului și vorbirii și oferă un aspect natural. Sunt, de asemenea, concepute pentru a fi de lungă durată, cu o rată de succes ridicată, ceea ce le face o investiție valoroasă în sănătatea orală pe termen lung.

Cât timp durează procesul și ce implică perioada de vindecare?

Durata totală a procesului de implantare poate varia în funcție de complexitatea cazului individual, necesitatea efectuării unor proceduri suplimentare precum augmentarea osoasă și rata de vindecare a fiecărui pacient. Perioada de osointegrare, în care implantul se integrează cu osul, durează, în general, între trei și șase luni. În această perioadă, pacienții sunt sfătuiți să evite alimentele dure și să mențină o igienă orală riguroasă pentru a facilita vindecarea. După aceasta, se poate proceda la atașarea bontului și a coroanei dentare, finalizând restaurarea. Este important ca pacienții să urmeze toate indicațiile medicului pentru a asigura succesul implantului și a minimiza timpul de vindecare.

Cât costă un implant dentar?

Costul unui implant dentar la Clinica Dr. Stănescu variază în funcție de tipul de implant ales și necesitățile specifice ale fiecărui pacient. În general, prețurile încep de la 500 Euro pentru un implant dentar MIS și pot ajunge până la 1400 Euro pentru un implant Zimmer Trabecular, reprezentând tehnologia de vârf în domeniu. La aceste costuri se adaugă prețul bontului de cicatrizare și al bontului protetic, care variază între 50 și 200 Euro. Este important de menționat că procedura de explantare, dacă este necesară, costă 200 Euro. Pentru o estimare exactă și detaliată a costurilor, vă rugăm să vizitați această pagină sau să ne contactați.

Cum mă pot pregăti pentru procedura de implant dentar?

Pregătirea pentru o procedură de implant dentar include menținerea unei igiene orale riguroase și furnizarea unui istoric medical complet medicului dentist. Este esențial să informați medicul despre orice medicamente pe care le luați și despre starea generală de sănătate, inclusiv orice condiții care ar putea afecta procesul de vindecare. De asemenea, este recomandat să evitați fumatul înainte și după procedură, deoarece acesta poate încetini procesul de vindecare și poate afecta succesul implantului.

Există riscuri sau complicații asociate cu implanturile dentare?

Ca orice procedură chirurgicală, implanturile dentare pot prezenta anumite riscuri și complicații, deși acestea sunt rare. Complicațiile pot include infecții la locul implantului, leziuni ale nervilor, care pot duce la durere sau amorteală, și posibila eșuare a integrării implantului cu osul. Clinica Dr. Stănescu utilizează tehnici avansate și planificare detaliată pentru a minimiza aceste riscuri, asigurându-se că fiecare pacient primește îngrijirea adecvată și este informat despre toate aspectele procedurii.

Cum se întrețin implanturile dentare pentru a asigura longevitatea acestora?

Întreținerea implanturilor dentare este crucială pentru asigurarea longevității și succesului pe termen lung. Aceasta include o igienă orală excelentă, cu periaj regulat și utilizarea aței dentare, precum și vizite periodice la dentist pentru controale și curățări profesionale. Evitarea obiceiurilor dăunătoare, cum ar fi fumatul și mestecatul obiectelor dure, este de asemenea recomandată. Urmând aceste indicații, pacienții pot beneficia de avantajele implanturilor dentare pentru mulți ani.

Dar indiferent de calitatea actului de igienă personală sau profesională, este esențial de știut că durata de viață medie, studiată și documentată prin numeroase studii academice la nivel mondial, a unui implant dentar este de 10 ani.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile