24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Confort și funcționalitate

Proteze dentare pe implanturi

La Clinica Dr. Stănescu, oferim soluții de ultimă generație pentru proteze dentare pe implanturi, combinând tehnologia avansată cu experiența noastră vastă pentru a vă reda zâmbetul natural și funcționalitatea perfectă. Fie că optați pentru proteze fixe sau mobile pe implanturi, abordarea noastră personalizată asigură confort, estetică și o integrare perfectă în viața de zi cu zi. Echipa noastră dedicată vă ghidează prin întreg procesul, de la planificare până la aplicare și îngrijire ulterioară, pentru a vă oferi soluția optimă de restaurare dentară.

Soluții avansate pentru dantură cu

Proteze dentare pe implanturi

Pe această pagină, explorăm în detaliu tot ce trebuie să știți despre protezele dentare pe implanturi oferite de Clinica Dr. Stănescu. Veți descoperi avantajele semnificative ale acestei soluții moderne în comparație cu protezele tradiționale, tipurile de proteze disponibile, procesul de implementare și ce implică recuperarea. De asemenea, discutăm despre cum protezele pe implanturi pot îmbunătăți nu doar aspectul dvs. estetic, dar și calitatea vieții prin confortul și funcționalitatea lor superioră. Informațiile noastre vă vor ajuta să luați cea mai bună decizie pentru sănătatea dumneavoastră orală.

Navigare rapidă

Ce sunt protezele dentare pe implanturi?

Protezele dentare pe implanturi reprezintă o inovație majoră în domeniul stomatologic, oferind o soluție de înlocuire a dinților lipsă care combină avantajele implanturilor dentare cu flexibilitatea protezelor dentare. Această tehnică presupune fixarea unei proteze dentare – fie ea parțială sau totală – pe implanturi dentare inserate chirurgical în osul maxilar. Diferența principală față de protezele tradiționale constă în stabilitatea și confortul sporit, protezele pe implanturi nefiind nevoie să fie susținute de ceilalți dinți, ci ancorate solid în os. Acest lucru permite pacienților să se bucure de un zâmbet estetic și funcțional, îmbunătățind în mod semnificativ calitatea vieții.

Tipuri de proteze pe implanturi

Există mai multe tipuri de proteze pe implanturi, fiecare fiind adaptată pentru a răspunde nevoilor specifice ale pacienților. Protezele fixe pe implanturi sunt permanente și imită aspectul și funcționalitatea dinților naturali, fiind o opțiune populară pentru cei care caută o soluție durabilă și confortabilă. Protezele over-denture sau protezele amovibile pe implanturi oferă flexibilitatea de a fi îndepărtate pentru curățare, dar rămân stabilizate și confortabile când sunt purtate. Alegerea între aceste tipuri de proteze depinde de preferințele personale, condiția orală și recomandările medicului dentist.

Avantajele protezelor pe implanturi

Protezele pe implanturi oferă numeroase avantaje față de soluțiile tradiționale de înlocuire a dinților. Stabilitatea lor sporită elimină riscul de mișcare sau alunecare, îmbunătățind confortul și încrederea în sine. De asemenea, acestea permit o distribuție mai bună a forței de mestecat, protejând structura osului maxilar de resorbția osoasă și menținând sănătatea orală pe termen lung. Estetic, protezele pe implanturi arată și se simt ca dinții naturali, oferind un zâmbet natural și atractiv. În plus, nu necesită slefuirea dinților adiacenți, conservând mai mult din structura dentară naturală a pacientului.

Procesul de implantare pentru proteze

Procesul de implantare pentru protezele pe implanturi începe cu o evaluare detaliată a stării de sănătate orale a pacientului, inclusiv radiografii și scanări CT pentru a evalua densitatea osoasă. În funcție de aceste evaluări, medicul dentist va plasa implanturile dentare în osul maxilar sau mandibular printr-o procedură chirurgicală. După inserarea implanturilor, este necesar un interval de vindecare, timp în care osul se va integra cu implanturile, un proces numit osteointegrare. Acest interval poate varia de la câteva luni la un an, în funcție de caz. Ulterior, proteza dentară este fixată pe implanturi, oferind o soluție stabilă și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Recuperarea după aplicarea protezei pe implanturi

Recuperarea după aplicarea protezei pe implanturi variază în funcție de complexitatea intervenției chirurgicale și de răspunsul individual la vindecare. În general, pacienții pot avea disconfort, umflături și vânătăi în zona implantului pentru câteva zile după procedură. Medicul poate prescrie medicamente pentru durere și antibiotice pentru a preveni infecțiile. Este important ca pacienții să urmeze cu strictețe instrucțiunile de îngrijire post-operatorie furnizate de medicul lor, inclusiv dietele alimentare recomandate și tehnici de igienă orală specifice. Vindecarea completă și integrarea implanturilor în os poate dura de la câteva luni până la un an, după care protezele pot fi aplicate definitiv.

Îngrijirea protezelor dentare pe implanturi

Îngrijirea adecvată a protezelor dentare pe implanturi este crucială pentru menținerea sănătății orale și pentru longevitatea tratamentului. Protezele trebuie curățate zilnic, folosind periuțe de dinți și paste de dinți non-abrazive pentru a evita zgârierea suprafețelor. Este important să se curețe și spațiile dintre proteze și gingii pentru a îndepărta resturile alimentare și placa bacteriană. În plus, se recomandă utilizarea aței dentare și a dușurilor bucale pentru a curăța în jurul implanturilor și sub proteză. Vizitele regulate la dentist sunt esențiale pentru controalele periodice și curățările profesionale, asigurând funcționalitatea și estetica pe termen lung a protezei pe implanturi.

Candidați ideali pentru protezele pe implanturi

Candidații ideali pentru protezele pe implanturi sunt persoanele care au pierdut unul sau mai mulți dinți și caută o soluție de înlocuire de lungă durată, care oferă atât funcționalitate, cât și aspect estetic superior. Pacienții trebuie să aibă o sănătate orală bună și suficient os în maxilar pentru a susține implanturile. De asemenea, este important ca aceștia să nu sufere de condiții medicale care ar putea împiedica vindecarea sau osteointegrarea. Persoanele care fumează sau care au boli cronice, cum ar fi diabetul necontrolat sau boli autoimune, pot avea nevoie de evaluări suplimentare pentru a determina dacă sunt candidați potriviți pentru această procedură.

Cum să alegi tipul potrivit de proteză pe implanturi

Alegerea tipului potrivit de proteză pe implanturi depinde de mai mulți factori, inclusiv de numărul și poziția dinților lipsă, de starea sănătății orale și osoase a pacientului, de preferințele estetice și de buget. Este esențial să discutați cu medicul dentist sau cu specialistul în implanturi dentare despre opțiunile disponibile. Ei vor evalua nevoile individuale și vor recomanda cea mai bună soluție pentru situația dumneavoastră specifică. Protezele fixe pe implanturi sunt adesea recomandate pentru cei care caută o opțiune de înlocuire a dinților mai permanentă și stabilă, în timp ce protezele detașabile pe implanturi pot fi preferate de cei care doresc mai multă flexibilitate în îngrijirea și curățarea protezei.

Cât costă protezele pe implanturi?

Costul protezelor pe implanturi variază în funcție de tipul protezei, numărul de implanturi necesare, complexitatea cazului și alți factori specifici. Este recomandat să discutați cu medicul dentist pentru a obține o estimare precisă a costurilor.

Pentru o evaluare exactă a costurilor și pentru a discuta opțiunile de tratament personalizate, pacienții sunt încurajați să programeze o consultație la clinică. Puteți să ne contactați direct la numărul de telefon sau prin completarea formularului, ori Whatsapp.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile