24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Soluții pentru un zâmbet perfect

Proteze dentare

La Clinica Dr. Stănescu, ne dedicăm să oferim soluții protetice personalizate care să îmbunătățească calitatea vieții pacienților noștri. Fie că aveți nevoie de proteze dentare totale, pentru a înlocui toți dinții lipsă, sau de proteze parțiale, pentru a completa spațiile lăsate de unul sau mai mulți dinți absenți, echipa noastră de experți vă stă la dispoziție. Utilizând tehnologii avansate și materiale de înaltă calitate, ne asigurăm că fiecare proteză este confortabilă, funcțională și estetic plăcută, redându-vă zâmbetul natural și încrederea în sine.

Tot ce trebuie să știi despre

Protezele dentare

În secțiunea următoare, vă invităm să descoperiți amănunte esențiale despre protezele dentare totale și parțiale oferite de Clinica Dr. Stănescu. De la alegerea materialului potrivit până la procesul de adaptare, veți afla cum aceste soluții protetice pot transforma radical atât funcționalitatea orală, cât și estetica zâmbetului dumneavoastră. Vom discuta despre avantajele și dezavantajele fiecărui tip de proteză, metodele de întreținere și igienă, precum și despre cum pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților. Aflați cum echipa noastră de specialiști personalizează fiecare tratament pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor dumneavoastră unice.

Navigare rapidă

Tipuri de proteze dentare: totale vs. parțiale

Alegerea dintre protezele dentare totale și parțiale depinde în mare măsură de nevoile individuale ale fiecărui pacient. Protezele totale sunt soluția ideală pentru persoanele care au pierdut toți dinții de pe o arcadă și au nevoie de restabilirea completă a funcționalității și esteticii. Pe de altă parte, protezele parțiale se adresează persoanelor care mai păstrează o parte din dinții naturali, acestea fiind concepute să se potrivească perfect cu restul danturii, completând spațiile lipsă. Consultarea cu un medic dentist este esențială pentru a determina cea mai bună opțiune, bazată pe examinare clinică și radiografii detaliate.

Soluții de protezare fixe vs. mobile

Protezele fixe susținute de implanturi, oferă o senzație de permanență și stabilitate, imitând într-un mod apropiat funcționalitatea și aspectul dinților naturali. Aceste soluții necesită un proces chirurgical pentru instalarea implanturilor care servesc ca suport pentru lucrarea protetică. În contrast, protezele mobile, inclusiv variantele totale și parțiale, pot fi îndepărtate pentru igienizare. Ele reprezintă o soluție non-invazivă și mai accesibilă din punct de vedere financiar, fiind o alegere populară pentru pacienții care caută flexibilitate sau pentru cei care nu sunt candidați pentru implanturi.

Materiale utilizate în fabricarea protezelor dentare

Diversitatea materialelor folosite în fabricarea protezelor dentare permite personalizarea acestora pentru a îndeplini cerințele estetice și funcționale ale fiecărui pacient. Acrilul, utilizat frecvent datorită versatilității și costului redus, oferă o bună adaptabilitate, dar poate necesita ajustări periodice. Metalele, precum aliajele de crom-cobalt, sunt apreciate pentru rezistența lor, însă pot fi mai puțin estetice. Materialele inovatoare, cum ar fi zirconiul și rășinile termoplastice, oferă avantaje semnificative în termeni de aspect natural și confort, minimizând riscul de iritații sau reacții alergice. Alegerea materialului potrivit este crucială pentru succesul pe termen lung al protezei.

Cum să alegi tipul de proteză potrivit pentru tine

Alegerea protezei dentare potrivite depinde de mai mulți factori, inclusiv de numărul de dinți lipsă, de sănătatea și densitatea osului maxilar, precum și de preferințele personale în ceea ce privește confortul și aspectul estetic. Protezele totale sunt recomandate pacienților care au pierdut toți dinții, în timp ce protezele parțiale sunt potrivite dacă mai există dinți sănătoși. Protezele fixe pe implanturi oferă o soluție permanentă și stabilă, fiind ideale pentru cei care doresc o simțire și funcționalitate cât mai apropiate de cea a dinților naturali. Consultația cu medicul dentist este esențială pentru a evalua starea sănătății orale și pentru a determina cea mai bună opțiune de protezare pentru nevoile individuale.

Adaptarea la noua proteză: sfaturi

Adaptarea la o nouă proteză dentară poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni. În această perioadă, este posibil să experimentați un disconfort minor, salivație excesivă și dificultăți de vorbire. Pentru a ușura tranziția, începeți cu alimente moi, tăiate mărunt, și evitați alimentele lipicioase sau foarte dure. Incercați să mușcați sau mestecați alimentele simultan pe ambele părți ale gurii altfel proteza iși va pierde stabilitatea și se va mobiliza. Practicați vorbirea citind cu voce tare și repetând silabele care vă provoacă dificultăți. Dacă proteza vă irită sau vă provoacă durere, contactați medicul dentist pentru ajustări. Utilizarea corectă și curățarea regulată a protezei sunt esențiale pentru confort și igiena orală.

Întreținerea și igiena protezei dentare

Întreținerea corectă a protezei dentare este crucială pentru a preveni deteriorarea acesteia și pentru a menține o igienă orală bună. Protezele trebuie curățate zilnic cu o periuță moale și soluții specifice, evitând pastele de dinți abrazive care pot zgâria suprafața. Este important să nu folosiți apă fierbinte pentru curățare, deoarece poate deforma proteza. După fiecare masă, clătiți proteza pentru a îndepărta resturile alimentare. Noaptea proteza se poartă in gură fără să existe riscul de inghițire sau alte riscuri. Purtarea ei pe timpul nopții este normală și face ca osul să nu se resoarbă la fel de repede ca la pacienții care aleg să nu o poarte pe timpul nopții. Vizitele regulate la medicul dentist sunt esențiale pentru controlul stării protezei și al sănătății orale.

Protezele dentare și alimentația: recomandări

Adaptarea la o nouă proteză dentară poate afecta inițial dieta și alimentația. Este important să începeți cu alimente moi și ușor de mestecat, evitând alimentele foarte dure sau lipicioase care pot deteriora proteza sau provoca disconfort. Împărțiți alimentele în bucăți mici și folosiți ambele părți ale gurii pentru a menține proteza stabilă în timpul mâncatului. Pe măsură ce vă obișnuiți cu proteza, puteți începe să reintroduceți treptat alimente mai dure în dieta dumneavoastră. Hidratarea este esențială, deci asigurați-vă că beți suficiente lichide.

Proteza dentară: mituri și realități

Există multe concepții greșite despre protezele dentare. Un mit comun este că protezele sunt inconfortabile și inestetice. În realitate, cu tehnologiile și materialele moderne, protezele pot fi extrem de confortabile și aproape indetectabile. Alt mit este că protezele limitează capacitatea de a mânca sau de a vorbi clar. Deși poate exista o perioadă de adaptare, majoritatea persoanelor se adaptează rapid și pot mânca și vorbi normal. În plus, se crede greșit că protezele nu necesită îngrijire. La fel ca dinții naturali, ele necesită o igienă adecvată pentru a preveni acumularea de bacterii și deteriorarea. Un ultim mit amuzant este că proteza se pastrează în apă în pahar pe timpul nopții. Este contraindicat să faci asta. Nepurtând proteza pe timpul nopții osul se resoarbe mai repede și proteza devine instabilă în timp.

Costul protezelor dentare și programarea unei consultații

Costul protezelor dentare variază în funcție de tip, materiale și complexitatea cazului. Este important să discuți deschis cu medicul dentist despre opțiunile de tratament și costuri pentru a găsi soluția cea mai adecvată bugetului tău.

Pentru o evaluare exactă a costurilor și pentru a discuta opțiunile de tratament personalizate, pacienții sunt încurajați să programeze o consultație la clinică. Puteți să ne contactați prin completarea formularului, ori via telefon sau Whatsapp.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile