24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Confort și estetică superioră

Proteze scheletate

La Clinica Dr. Stănescu, oferim soluții inovatoare pentru restaurarea zâmbetului dumneavoastră prin proteze scheletate, concepute să asigure confortul, funcționalitatea și estetica. Protezele noastre scheletate sunt realizate din materiale de înaltă calitate, personalizate pentru a se potrivi perfect cu structura bucală și necesitățile specifice ale fiecărui pacient. Având la bază tehnologie avansată și expertiza echipei noastre de specialiști, ne angajăm să vă oferim soluții dentare care să vă permită să zâmbiți cu încredere. Alegeți Clinica Dr. Stănescu pentru o experiență superioară în protetică dentară.

Avantajele și soluții personalizate

Proteze scheletate

Pe această pagină, veți explora în detaliu beneficiile și caracteristicile protezelor scheletate oferite de Clinica Dr. Stănescu. Vă vom ghida prin procesul de selecție, personalizare și adaptare a protezelor scheletate, evidențiind modalitățile prin care aceste soluții protetice vă pot îmbunătăți calitatea vieții și confortul zilnic. De la materialele de înaltă calitate până la tehnicile avansate de ancorare, veți descoperi cum protezele noastre scheletate reprezintă combinația ideală între estetică, funcționalitate și durabilitate. Înțelegem necesitățile unice ale fiecărui pacient și ne dedicăm oferirii unor soluții personalizate care să răspundă acestor nevoi.

Navigare rapidă

Ce sunt protezele scheletate?

Protezele scheletate constituie o formă avansată de restaurare dentară destinată pacienților care au pierdut unul sau mai mulți dinți, dar care încă mai dețin o parte semnificativă a danturii lor naturale. Aceste proteze combină o structură metalică subțire și durabilă cu dinți artificiali și baze care imită gingia, pentru a oferi atât funcționalitate cât și estetică. Structura metalică este concepută să se potrivească precis cu contururile gurii pacientului, oferind suport pentru dinții artificiali și asigurând o fixare sigură pe dinții rămași. Protezele scheletate sunt apreciate pentru capacitatea lor de a restabili eficient zâmbetul și funcția masticatorie, fără a compromite confortul sau aspectul natural al gurii.

Când sunt recomandate protezele scheletate?

Recomandarea pentru protezele scheletate vine ca o soluție optimă pentru pacienții care nu sunt candidați ideali pentru implanturi dentare sau care caută alternative mai accesibile la restaurările fixe. Aceste proteze sunt ideale atunci când există suficienți dinți naturali rămași care pot servi drept puncte de ancorare, oferind astfel o soluție stabilă și durabilă. Protezele scheletate sunt deosebit de valoroase în cazurile unde păstrarea dinților naturali rămași este posibilă, ajutând la menținerea structurii și sănătății generale a maxilarului. De asemenea, sunt recomandate pentru pacienții care doresc să evite procedurile chirurgicale mai complexe sau pentru cei cu condiții medicale care contraindică implanturile.

Tipuri de proteze scheletate

Există mai multe tipuri de proteze scheletate, diferențiate în funcție de sistemul de ancorare folosit pentru a se atașa de dinții naturali rămași. Unele dintre cele mai comune tipuri includ protezele cu croșete, care folosesc gheare metalice pentru a se prinde de dinți, și protezele cu atașamente precum capse sau butoni, care oferă o fixare discretă și o estetică îmbunătățită. Sistemele cu atașament oferă avantajul unei stabilități și confort sporit, fiind aproape invizibile pentru ochiul neinstruit. Alegerea tipului de proteză scheletată depinde în mare măsură de situația dentară specifică a pacientului, preferințele personale și recomandările medicului dentist, toate având ca scop realizarea celei mai bune soluții funcționale și estetice.

Avantajele protezelor scheletate

Protezele scheletate oferă numeroase avantaje, printre care se numără adaptabilitatea și confortul superior. Acestea permit o distribuție mai bună a forțelor masticatorii, protejând astfel dinții naturali rămași și prevenind deteriorarea acestora. Spre deosebire de protezele totale, cele scheletate permit o mai bună percepție a temperaturilor și gusturilor, oferind totodată și un suport mai natural pentru mușchi și țesuturile moi ale feței. Este de asemenea important de menționat că, datorită structurii metalice care le caracterizează, protezele scheletate sunt mai rezistente și durabile decât alte tipuri de proteze mobile, asigurând o funcționalitate îndelungată și o estetică plăcută. Adaptarea personalizată a acestor proteze contribuie semnificativ la confortul utilizatorului, minimizând iritațiile și disconfortul adesea asociat cu soluțiile protetice tradiționale.

Cum se realizează protezele scheletate?

Procesul de realizare a protezelor scheletate începe cu consultarea detaliată a pacientului și evaluarea nevoilor specifice. Medicul dentist efectuează o examinare amănunțită, urmată de luarea de amprente precise ale gurii. Aceste amprente sunt folosite pentru a crea un model exact al danturii pacientului, pe baza căruia se va construi scheletul metalic al protezei. Expertiza tehnicianului dentar joacă un rol crucial în proiectarea și fabricarea structurii metalice, care trebuie să se potrivească perfect cu anatomia orală a pacientului pentru a asigura confortul și funcționalitatea optimă. Dinții artificiali și baza care imită gingia sunt apoi atașate de structura metalică, iar proteza este finisată și ajustată pentru a se asigura că se potrivește confortabil și arată natural în gura pacientului.

Toate procedurile de realizare a protezelor scheletate, sunt realizate cu ajutorul magnificatiei, folosind lupe sau microscop pentru a asigura precizia maximă a fiecărei etape, rezultând într-o adaptare perfectă la nevoile specifice ale fiecărui pacient.

Ce materiale sunt folosite pentru protezele scheletate?

Materialele utilizate pentru fabricarea protezelor scheletate sunt selectate cu grijă pentru a oferi durabilitate, funcționalitate și un aspect estetic plăcut. Structura metalică a protezei este de obicei realizată din aliaje de crom-cobalt, recunoscute pentru rezistența lor la coroziune și capacitatea de a menține o fixare sigură. Baza protezei, concepută să imite gingia, este adesea fabricată dintr-un material acrilic sau din rășini termoplastice, care oferă o combinație ideală de confort și estetică. Dinții artificiali pot fi confecționați din ceramică sau din rășini compozite de înaltă calitate, fiecare având proprietăți specifice care contribuie la aspectul natural și la eficiența masticatorie a protezei. Această combinație de materiale avansate asigură că protezele scheletate nu doar că arată bine, dar sunt și rezistente în timp, oferind pacienților o soluție de lungă durată pentru restaurarea danturii.

Îngrijirea și întreținerea protezelor scheletate

Pentru a asigura longevitatea și funcționalitatea protezelor scheletate, este esențial să urmați câteva pași simpli de îngrijire și întreținere. Protezele ar trebui curățate zilnic cu soluții speciale sau cu apă și săpun, evitând utilizarea pastelor de dinți abrazive care pot zgâria suprafața. De asemenea, este recomandat să folosiți o periuță de dinți cu peri moi pentru a îndepărta resturile alimentare și placa bacteriană. Vizitele periodice la medicul dentist sunt cruciale pentru ajustări, reparații sau rebazare, asigurând o potrivire perfectă și confort maxim pe termen lung. Prin îngrijirea adecvată, protezele scheletate pot oferi o soluție durabilă și confortabilă pentru restaurarea danturii.

Proteze scheletate vs. alte soluții protetice

Comparând protezele scheletate cu alte soluții protetice, cum ar fi protezele totale sau implanturile dentare, protezele scheletate oferă un echilibru optim între cost, confort și estetică. Spre deosebire de protezele totale, cele scheletate necesită prezența unor dinți naturali rămași pentru ancorare, ceea ce le conferă o stabilitate și o sensație de naturalitate superioară. În comparație cu implanturile, care oferă o soluție permanentă, protezele scheletate reprezintă o opțiune mai accesibilă financiar și sunt potrivite pentru pacienții care caută o soluție mai puțin invazivă. Deși implanturile dentare oferă o senzație și funcționalitate apropiată de cea a dinților naturali, procesul este mai complex și poate fi contraindicat în anumite cazuri medicale, făcând protezele scheletate o alternativă valoroasă.

Cât costă protezele scheletate?

Costul protezelor scheletate variază în funcție de complexitatea cazului, materialele utilizate și necesitățile specifice de tratament ale pacientului. Deși sunt de obicei mai costisitoare decât protezele totale convenționale, protezele scheletate sunt adesea mai accesibile decât soluțiile fixe pe implanturi.

Pentru o evaluare exactă a costurilor și pentru a discuta opțiunile de tratament personalizate, pacienții sunt încurajați să programeze o consultație la clinică. Puteți să ne contactați prin completarea formularului, ori via telefon sau Whatsapp.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile