24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Refacerea danturii cu

Punți pe implanturi

La Clinica Dr. Stănescu, oferim soluții inovatoare pentru refacerea danturii prin punți dentare pe implanturi, garantând rezultate estetice și de durată. Această metodă avansată nu numai că îmbunătățește funcționalitatea și aspectul zâmbetului, dar asigură și o stabilitate superioră, prevenind pierderile osoase și protejând sănătatea orală. Echipa noastră de experți este dedicată să vă ofere îngrijire personalizată, utilizând cele mai recente tehnologii pentru a vă reda zâmbetul natural și încrederea. Alegeți Clinica Dr. Stănescu pentru o experiență transformațională și rezultate care depășesc așteptările.

Beneficii și procedură

Punți dentare pe implanturi

Pe această pagină, veți explora în detaliu beneficiile și procesul de inserare a punților dentare pe implanturi oferite de Clinica Dr. Stănescu. Vom discuta despre avantajele semnificative ale acestei metode, inclusiv stabilitatea, durabilitatea și aspectul estetic superior comparativ cu soluțiile tradiționale. De asemenea, veți învăța despre etapele procedurii, de la consult și planificare până la inserarea implanturilor și montarea punții finale. Informațiile noastre detaliază cum punțile pe implanturi pot transforma și îmbunătăți sănătatea și estetica danturii dumneavoastră.

Navigare rapidă

Ce este o punte dentară pe implanturi și cum funcționează?

Puntea dentară pe implanturi reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind o alternativă stabilă și durabilă față de punțile tradiționale sau protezele mobile. Această metodă implică utilizarea implanturilor dentare ca suport pentru punte, implanturile fiind inserate chirurgical în osul maxilar. Odată ce implanturile s-au integrat cu osul, ele servesc ca piloni pe care se montează puntea dentară, restaurând astfel funcționalitatea și estetica zâmbetului. Această abordare nu numai că restabilește aspectul natural al dinților, dar previne și resorbția osoasă, menținând structura facială și oferind un confort superior pacientului.

Avantajele punților dentare pe implanturi comparativ cu metodele tradiționale

Punțile dentare pe implanturi oferă numeroase avantaje față de soluțiile protetice tradiționale. În primul rând, ele nu necesită șlefuirea dinților adiacenți, conservând astfel structura dentară sănătoasă. De asemenea, implanturile stimulează osul maxilar, prevenind resorbția osoasă și menținând sănătatea și volumul osului. Punțile pe implanturi sunt recunoscute pentru stabilitatea și confortul lor superior, oferind pacienților capacitatea de a mesteca și vorbi natural, precum și un aspect estetic îmbunătățit.

Când este recomandată utilizarea punților pe implanturi?

Utilizarea punților pe implanturi este recomandată în cazul pacienților care au pierdut unul sau mai mulți dinți și cărora le lipsesc condițiile necesare pentru punțile tradiționale sau protezele parțiale. Această opțiune este ideală pentru cei care caută o soluție de lungă durată, care oferă atât funcționalitate, cât și estetică superioară. Punțile pe implanturi sunt, de asemenea, o alegere excelentă pentru pacienții care doresc să evite inconveniențele asociate cu protezele mobile și să beneficieze de o soluție fixă și confortabilă.

Procesul de consultare și planificare a tratamentului

Procesul de consultare și planificare a tratamentului pentru punțile dentare pe implanturi este esențial pentru succesul acestora. În timpul consultării inițiale, medicul dentist efectuează o evaluare detaliată a sănătății orale a pacientului, inclusiv radiografii și scanări CT pentru a evalua densitatea și volumul osului maxilar. Pe baza acestei evaluări, se dezvoltă un plan de tratament personalizat, care poate include proceduri preliminare, cum ar fi adiția osoasă, pentru a pregăti osul pentru inserarea implanturilor. Această etapă ajută pacientul să ințeleagă pe deplin procesul, timpul de recuperare și așteptările rezultatului final.

Etapele inserării implanturilor dentare

Inserarea implanturilor dentare este o procedură chirurgicală care se efectuează sub anestezie locală sau sedare. Etapele includ pregătirea locului implantului, inserarea propriu-zisă a implantului în os și o perioadă de vindecare în care implantul se integrează cu osul, un proces cunoscut sub numele de osteointegrare. Aceasta poate dura câteva luni, în timpul cărora pacienții pot primi dinți provizorii pentru a menține funcționalitatea și estetica. După vindecare, se atașează bonturile protetice la implanturi, pregătindu-se astfel pentru montarea punții dentare finale.

Crearea și montarea punții dentare pe implanturi

După osteointegrarea implanturilor, următorul pas este crearea și montarea punții dentare. Aceasta implică luarea de amprente precise ale gurii pacientului pentru a fabrica puntea dentară personalizată. Tehnologia avansată CAD/CAM poate fi utilizată pentru a asigura o potrivire perfectă și un aspect natural. Odată ce puntea este gata, aceasta este fixată pe implanturi, restabilind funcția masticatorie și estetica zâmbetului pacientului. Acest proces necesită precizie și atenție la detalii pentru a asigura confortul și satisfacția pe termen lung a pacientului.

Recuperarea și îngrijirea post-procedurală

Perioada de recuperare după montarea punților dentare pe implanturi variază în funcție de complexitatea tratamentului și răspunsul individual la vindecare. Medicul dentist va oferi instrucțiuni detaliate despre îngrijirea post-procedurală, inclusiv igiena orală adecvată, alimentația și controalele de urmărire. Este important să se evite alimentele dure sau lipicioase în primele săptămâni și să se mențină o igienă orală riguroasă pentru a preveni infecțiile și pentru a asigura o vindecare optimă.

Prevenirea pierderii osoase și menținerea sănătății orale

Una dintre cele mai mari avantaje ale punților dentare pe implanturi este capacitatea lor de a stimula osul maxilar, prevenind pierderea osoasă care apare frecvent după pierderea dinților. Implanturile funcționează ca rădăcinile dinților naturali, menținând stimularea osului și prevenind atrofia acestuia. Menținerea unei bune igiene orale și vizitele regulate la dentist sunt esențiale pentru a păstra atât sănătatea implanturilor, cât și a punților dentare, asigurând durabilitatea și funcționalitatea acestora pe termen lung.

Costurile asociate cu punțile dentare pe implanturi

Costul punților dentare pe implanturi poate varia în funcție de numărul de implanturi necesare, tipul de material folosit pentru punte și procedurile suplimentare care pot fi necesare, cum ar fi adiția osoasă. În timpul consultării inițiale, medicul dentist va oferi o estimare detaliată a costurilor, inclusiv opțiunile de finanțare disponibile. Deși investiția inițială poate fi mai mare comparativ cu alte soluții protetice, beneficiile pe termen lung ale punților pe implanturi, inclusiv stabilitatea, confortul și prevenirea pierderii osoase, oferă o valoare adăugată semnificativă pentru sănătatea orală și calitatea vieții pacienților.

Pentru o evaluare exactă a costurilor și pentru a discuta opțiunile de tratament personalizate, pacienții sunt încurajați să programeze o consultație la clinică. Puteți să ne contactați prin completarea formularului, ori via telefon sau Whatsapp.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile