24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Restaurarea frumuseții zâmbetului cu

Punți dentare

La Clinica Dr. Stănescu, punțile dentare reprezintă o soluție de restaurare a zâmbetului, oferind pacienților oportunitatea de a-și recăpăta funcționalitatea și estetica danturii. Prin utilizarea materialelor de ultimă generație și a tehnologiilor avansate, punțile noastre dentare asigură confortul, durabilitatea și un aspect natural. Fie că este vorba despre înlocuirea unui singur dinte sau a mai multor dinți consecutivi, echipa noastră de specialiști în protetică dentară va elabora un plan de tratament personalizat, garantând rezultate care îmbină armonios estetica și funcționalitatea.

Explorați avantajele

Punților dentare

Pe această pagină, veți descoperi informații detaliate despre punțile dentare oferite de Clinica Dr. Stănescu, de la tipurile disponibile până la avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni. Vom discuta despre cum punțile dentare pot fi soluția ideală pentru înlocuirea dinților lipsă, restaurând atât funcționalitatea cât și estetica danturii. De asemenea, veți afla despre procesul de selecție a materialelor și despre cum ne asigurăm că fiecare punte dentară se potrivește perfect nevoilor și așteptărilor dumneavoastră, asigurându-vă că obțineți cel mai bun tratament posibil.

Navigare rapidă

Ce este puntea dentară?

Puntea dentară este o soluție protetică permanentă destinată înlocuirii unuia sau mai multor dinți lipsă, utilizând dinții adiacenți ca suport. Aceasta ajută la restabilirea funcționalității masticatorii și esteticii zâmbetului, oferind în același timp un confort similar dinților naturali. Puntea este compusă dintr-o secțiune centrală, care înlocuiește dinții absenți, și coroane fixate pe dinții adiacenți spațiului edentat. Procesul necesită pregătirea atentă a dinților suport, care sunt șlefuiți pentru a permite punții să se așeze corect și să fie funcțională pe termen lung.

Tipuri de punți dentare

Există diverse tipuri de punți dentare, fiecare adaptată la nevoile specifice ale pacientului. Punțile tradiționale sunt cele mai comune și implică utilizarea dinților adiacenți ca suport pentru coroanele care susțin puntea. Punțile cantilever folosesc un singur dinte adiacent ca suport, fiind ideale pentru zonele cu stres masticator redus. Punțile Maryland, fixate prin aripioare metalice sau din ceramică la dinții adiacenți fără a necesita șlefuirea acestora, sunt o opțiune conservatoare. În cele din urmă, punțile pe implanturi oferă o soluție de lungă durată, fiind ancorate de implanturi dentare în loc de dinți naturali.

Avantajele punților dentare

Punțile dentare oferă o serie de beneficii importante. Ele restabilesc aspectul estetic și funcționalitatea după pierderea dinților, prevenind deplasarea dinților adiacenți și menținând alinierea corectă a mușcăturii. Punțile ajută la distribuirea forțelor masticatorii uniform pe arcada dentară, îmbunătățind astfel masticația și vorbirea. Sunt de asemenea mai rapide și mai puțin invazive în comparație cu alte proceduri, cum ar fi implanturile dentare, neavând nevoie de timp de vindecare post-operatoriu. Punțile reprezintă o soluție eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind pacientului un zâmbet complet într-un timp relativ scurt.

Dezavantajele punților dentare

Deși punțile dentare oferă numeroase beneficii, ele vin și cu unele dezavantaje. Unul dintre principalele neajunsuri este necesitatea șlefuirii dinților adiacenți spațiului edentat, pentru a face loc coroanelor care susțin puntea. Din fericire datorită tehnologiilor de ultimă oră și a materialelor ultramoderne, acest proces a fost mult diminuat așa că din dinte acum se indepartează o cantitate minimă de țesut sănătos fără a afecta în vreun fel sănătatea sau structura dinților. Igiena dentară se efectuează puțin mai greu decât la dinții sănătoși dar există suficiente metode de igienizare moderne care fac ca acest dezavantaj sa fie minor.

Procesul de realizare a unei punți dentare

Realizarea unei punți dentare implică mai mulți pași și necesită cel puțin două vizite la dentist. Inițial, dinții suport sunt pregătiți prin șlefuire pentru a face loc coroanelor. Apoi, se ia o amprentă precisă a dinților, care servește la crearea unei punți personalizate în laborator. Până la finalizarea punții permanente, pacientul poate primi o punte temporară pentru protecția dinților pregătiți. Odată ce puntea permanentă este gata, aceasta este ajustată și cimentată în poziție, restaurând astfel aspectul și funcționalitatea zonelor cu dinți lipsă.

Materiale utilizate pentru construirea punților dentare

Materialele utilizate pentru punțile dentare variază, fiecare având propriile avantaje și limitări. Ceramica este preferată pentru aspectul său natural și capacitatea de a imita transluciditatea dinților naturali, fiind ideală pentru zonele vizibile. Zirconiul oferă o rezistență și durabilitate superioare, fiind adecvat pentru punțile care trebuie să suporte forțe masticatorii mari. Acrilicul și metalul sunt folosite uneori în combinație pentru a oferi o soluție cost-eficientă, deși acestea pot să nu ofere același nivel de estetică precum materialele ceramice sau din zirconiu și nu sunt la fel de biologice. Alegerea materialului adecvat depinde de locația punții, necesitățile estetice și bugetul pacientului.

Cazuri ideale pentru punți dentare

Punțile dentare sunt ideale pentru pacienții care au pierdut unul sau mai mulți dinți, dar au dinți suport sănătoși de-o parte și de alta a spațiului edentat. Acestea sunt o soluție excelentă pentru a restabili funcționalitatea masticatorie și estetica zâmbetului, oferind în același timp suport pentru structurile faciale. Punțile dentare pot fi, de asemenea, o opțiune pentru persoanele care caută o alternativă mai rapidă și mai puțin invazivă la implanturile dentare. Este important ca pacienții să aibă o igienă orală bună și să fie dispuși să urmeze recomandările de îngrijire pentru a asigura longevitatea punții.

Îngrijirea punților dentare

Pentru a menține sănătatea și durabilitatea punților dentare, este esențial să adoptați o rutină de îngrijire orală corespunzătoare. Aceasta include periajul dinților de două ori pe zi, utilizarea aței dentare speciale și a unui irigator bucal pentru curățarea sub punte și în jurul dinților suport, precum și vizitele regulate la dentist pentru controale și curățări profesionale.Prin menținerea unei bune igiene orale, punțile dentare pot oferi o soluție durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Punți dentare vs. Implanturi dentare

Alegerea între punți dentare și implanturi dentare depinde de mai mulți factori, inclusiv starea generală de sănătate orală, numărul de dinți lipsă, preferințele personale și bugetul disponibil. Implanturile dentare oferă o soluție pe termen limitat, fiind cunoscut faptul că la nivel mondial s-a demonstrat ca au o durată de viața medie de 10 ani. Această durată de viață este direct proporțională cu grija pentru igiena dentară. Pe de altă parte, punțile dentare pot fi realizate mai rapid și au o durată de viață estimată mult superioară implanturilor dentare. Decizia finală ar trebui să fie luată împreună cu medicul dentist, care poate evalua toate aspectele și recomanda cea mai bună opțiune pentru nevoile specifice ale fiecărui pacient.

Costul punților dentare

Costul unei punți dentare variază în funcție de complexitatea cazului, numărul de dinți înlocuiți, și materialul folosit. Prețurile încep de la sume accesibile pentru punțile metalo-ceramice și pot crește semnificativ pentru cele realizate din materiale precum zirconiu sau emax.

Pentru o evaluare exactă a costurilor și pentru a discuta opțiunile de tratament personalizate, pacienții sunt încurajați să programeze o consultație la clinică. Puteți să ne contactați prin completarea formularului, ori via telefon sau Whatsapp.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile