24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Toate nevoile tale într-o singură locație

Radiografia dentară la Clinica Dr. Stănescu

La Clinica Dr. Stănescu, radiografia dentară nu mai necesită deplasarea pacienților în alte locații. Cu echipamente de ultimă generație, oferim radiografii panoramice și intraorale direct în clinica noastră, asigurându-vă un diagnostic rapid și precis. Aveți posibilitatea de a face și un computer tomograf care este obligatoriu în cazul intervențiilor chirurgicale complexe (adiție osoasă, implanturi dentare) ce necesită o evaluare corectă 3D a osului. Această tehnologie avansată ne permite să detectăm cu acuratețe cariile ascunse, problemele de la nivelul osului maxilar și alte condiții dentare, fără a compromite confortul pacientului. Având radiologia dentară disponibilă in-house, ne angajăm să oferim servicii complete, eficiente și sigure pentru toți pacienții noștri.

Un diagnostic precis cu ajutorul

Radiografiei dentare

Pe această pagină, veți descoperi cum radiografia dentară avansată poate schimba modul în care sunt diagnosticate și tratate afecțiunile dentare. Vom detalia tipurile de radiografii disponibile la Clinica Dr. Stănescu, beneficiile tehnologiei de ultimă oră în diagnosticarea precisă și rapidă, precum și măsurile noastre de siguranță pentru a minimiza expunerea la radiații. De asemenea, veți învăța despre importanța radiografiilor în planificarea tratamentelor dentare complexe și în monitorizarea sănătății orale pe termen lung.

Este important de menționat că serviciile noastre de imagistică sunt disponibile exclusiv pentru pacienții clinicii, nu oferim radiografii pentru pacienți din alte clinici. 

Navigare rapidă

Importanța radiografiei dentare

Radiografia dentară reprezintă un instrument esențial în diagnosticarea și planificarea tratamentelor dentare, oferind detalii precise despre starea de sănătate a dinților, a rădăcinilor și a osului maxilar. Prin identificarea timpurie a problemelor ascunse, cum ar fi cariile interdentare, infecțiile sau pierderea osoasă, radiografia contribuie la evitarea complicațiilor și la aplicarea unor tratamente eficiente. Mai mult, această tehnologie permite medicilor să evalueze dezvoltarea dentară la copii și să planifice intervenții ortodontice sau chirurgicale cu o acuratețe sporită, asigurând rezultate optime și menținerea sănătății orale pe termen lung.

Tipuri de radiografii dentare disponibile

Există mai multe tipuri de radiografii dentare, fiecare având un scop specific în evaluarea sănătății orale. Radiografiile intraorale, cum ar fi cele bite-wing sau periapicale, sunt utilizate pentru a detecta cariile și pentru a examina starea rădăcinilor și a osului adiacent. Radiografiile extraorale, inclusiv panoramică și tomografia computerizată (CT), oferă o imagine de ansamblu a maxilarelor, a dinților și a structurilor faciale, fiind esențiale în planificarea tratamentelor de implantologie, în evaluarea articulațiilor temporo-mandibulare și în diagnosticarea afecțiunilor mai complexe. Toate aceste tipuri de radiografii sunt disponibile in clinica noastră.

Radiografiile: când sunt necesare

Radiografiile dentare sunt necesare atunci când medicul dentist trebuie să obțină informații detaliate care nu sunt vizibile în timpul unui examen clinic standard. Ele sunt recomandate în cazul evaluării pretratament pentru implanturi dentare, identificării cariilor ascunse, diagnosticării bolilor parodontale și a altor afecțiuni ale țesuturilor moi, precum și în monitorizarea dezvoltării dentare la copii. Radiografiile sunt, de asemenea, indispensabile în planificarea tratamentelor ortodontice și a intervențiilor chirurgicale, permițând o planificare precisă și minimizarea riscurilor.

Radiografia dentară pentru copii: ce trebuie să știți

Radiografia dentară la copii este crucială pentru monitorizarea dezvoltării corecte a dinților și a maxilarelor. Aceasta ajută la identificarea dinților de lapte care nu cad la timp, a celor neerupți sau a potențialelor probleme de aliniere. De asemenea, radiografiile sunt esențiale în detectarea cariilor interdentare și în evaluarea sănătății rădăcinilor și a osului. Este important ca părinții să știe că expunerea la radiații este minimă datorită tehnologiei moderne și a măsurilor stricte de protecție, asigurând un mediu sigur pentru diagnosticarea și tratamentul dentar al copiilor. E bine de știut că un zbor cu avionul de la București la Londra este echivalentul a 2.5 radiografii panoramice.

Beneficiile radiografiei panoramice

Radiografia panoramică oferă o vedere de ansamblu a întregii cavități orale, inclusiv a ambelor maxilare, a tuturor dinților, a articulațiilor temporo-mandibulare și a sinusurilor maxilare. Acest tip de radiografie este extrem de valoros pentru diagnosticarea complexă, planificarea tratamentelor dentare extensive, cum ar fi implanturile sau extracțiile, și pentru detectarea afecțiunilor care afectează structurile osoase. Avantajele sale includ rapiditatea și confortul pacientului, precum și capacitatea de a detecta probleme care nu sunt vizibile în timpul unui examen clinic obișnuit.

Beneficiile radiografiei 3D (computer tomograf)

Radiografia 3D ne oferă informații mult superioare unei radiografii dentare cum ar fi: dimensiunile osului, densitatea osului, raportul dintre formațiunile anatomice, posibilitatea de a efectua măsuratori absolut necesare in pregătirea adițiilor osoase sau în planificarea implanturilor.

Cum se realizează o radiografie dentară?

Procesul de realizare a unei radiografii dentare începe cu poziționarea corectă a pacientului și a senzorului radiografic, fie în interiorul gurii pentru radiografiile intraorale, fie în exterior pentru cele extraorale, cum ar fi radiografiile panoramice. Pacientul este acoperit cu un șorț de plumb pentru a limita expunerea la radiații. Aparatul de radiografie emite o doză scăzută de radiații X, care trece prin țesuturile orale și captează imagini detaliate ale structurilor dentare și osoase. Procedura este rapidă, nedureroasă și oferă informații valoroase pentru diagnosticare și planificarea tratamentului.

Integrarea radiografiei în planul de tratament

Radiografiile dentare joacă un rol esențial în elaborarea unui plan de tratament corect, eficient și personalizat. Prin furnizarea de imagini detaliate ale structurilor orale, ele permit medicilor să evalueze starea de sănătate a dinților, rădăcinilor și osului, să identifice problemele ascunse și să planifice intervențiile cu precizie. Radiografiile ajută la stabilirea nevoii de tratamente de canal, extracții, implanturi dentare, tratamente ortodontice și multe altele, asigurând o abordare personalizată care să răspundă nevoilor specifice ale fiecărui pacient.

Pregătirea pacientului pentru radiografia dentară

Pregătirea pentru o radiografie dentară este simplă și nu necesită măsuri speciale. Pacienții sunt sfătuiți să îndepărteze orice bijuterii sau obiecte metalice care ar putea interfera cu imaginea radiografică. În cazul radiografiilor intraorale, senzorul radiografic este plasat în gură, iar pacientul trebuie să rămână nemișcat pe durata scurtă a expunerii la radiații. Pentru radiografiile extraorale, cum ar fi cele panoramice sau CT, pacientul este poziționat într-un dispozitiv special care se rotește în jurul capului pentru a capta imaginea completă a cavității orale.

Minimizarea riscurilor și reducerea expunerii la radiații

Siguranța pacientului este prioritară în radiologia dentară, iar utilizarea tehnologiei moderne minimizează riscurile asociate expunerii la radiații. Echipamentele de ultimă generație permit ajustarea dozelor de radiații în funcție de necesitățile specifice ale fiecărui pacient, reducând expunerea la minim. Prin adoptarea principiului ALARA (As Low As Reasonably Achievable), clinica se asigură că fiecare radiografie este efectuată cu cea mai scăzută doză de radiații necesară pentru obținerea informațiilor diagnostice. Aceste măsuri, împreună cu protocoalele stricte de siguranță și instruirea continuă a personalului, asigură protecția pacienților și calitatea superioară a imaginilor radiologice. Trebuie știut că este nevoie de câteva radiografii panoramice sau de foarte multe radiografii intraorale pentru a echivala cantitatea de radiații pe care corpul nostru o absoarbe de a lungul unui zbor cu avionul. Iar dacă pentru fiecare vacanța avem nevoie de minim doua zboruri, atunci putem avea o idee mai clară despre cât de inofensive sunt radiografiile dentare.

Cât costă radiografia dentară?

Costurile radiografiilor dentare variază în funcție de tipul și complexitatea procedurii. La clinica noastră, o radiografie panoramică începe de la 130 Lei, iar o tomografie computerizată pentru o arcadă este 350 Lei, pentru ambele arcade 550 Lei, iar fotografiile diagnostice sunt 100 Lei. Este important de menționat că radiografiile sunt disponibile exclusiv pentru pacienții clinicii, neoferindu-se servicii pentru pacienți externi. Această politică asigură că toți pacienții care necesită radiografii dentare beneficiază de un plan de tratament integrat și personalizat, realizat de echipa noastră de specialiști. 

Pentru o estimare exactă a costurilor și pentru a discuta despre nevoile dumneavoastră specifice, vă invităm să ne contactați prin formularul de pe site, telefonic sau prin WhatsApp pentru a programa o consultație.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile