fbpx
 

Sangerare la coroana dentara

ianuarie 11, 2022by Stănescu Silviu0
https://clinicadrstanescu.ro/wp-content/uploads/2022/01/shutterstock_1670816725slide-1-Inainte-1280x860.jpg

Ce se întâmpla când gingia din dreptul unei coroane (punți dentare) iți sângerează?

 

In primul rand haideți sa va arat, așa cum o fac si cu studenții mei fiind cadru universitar la facultatea de medicina dentara, cum ar trebui sa arate o coroana adaptata corect pe bont(dinte).

Cele mai dese situații si greșeli le întâlnesc acolo unde coroana întâlnește pragul dintelui pentru ca de cele mai multe ori ea este prea mare sau prea scurta.

Acel spațiu sau acel prag care se creează, duce la colonizarea bacteriilor care îmbolnăvesc țesuturile (gingia capătă o culoare de la rosu la violaceu\vinețiu) si care generează sângerare si rezorbtie osoasa.

 

Cu siguranță v-ați gândit ca o pasta de dinți ca in reclamele de la televizor o sa vă salveze ! Ei bine nu ! Fără înlăturarea cauzei boala nu se vindeca in ciuda reclamelor de la televizor care va îndeamnă sa credeți altceva. Cauza care produce boala sunt microbii iar aceștia sunt într-un  număr foarte mare acolo datorita ansamblului greșit realizat de dinte cu coroana.

 

Greșeala poate să apară si de la o șlefuire incorecta, de la o amprenta luata greșit sau cu un material de slaba calitate sau o greșeala de laborator.

SOLUTIA ESTE UNA SINGURA: înlocuirea coroanei (sau a punții) greșit realizate cu o coroana (punte dentara) corect conceputa din start, folosind o tehnică de șlefuire corecta, luând o amprenta fidela si colaborând cu un laborator performant care livrează coroanele corect executate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright 2020 by Clinica Dr. Stanescu. Toate drepturile rezervate.

Copyright 2020 by Clinica Dr. Stanescu. Toate drepturile rezervate.