24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Precizie și confort

Scanarea intraorală sau amprenta digitală dentară

La Clinica Dr. Stănescu, scanarea intraorală digitală reprezintă un salt tehnologic major în amprentarea dentară, oferind o precizie remarcabilă într-un timp record. Această metodă inovatoare elimină disconfortul tradițional asociat cu amprentarea, transformând experiența într-una rapidă și confortabilă. Cu ajutorul tehnologiei avansate, obținem detalii de neegalat ale structurii dentare, esențiale pentru planificarea și execuția precisă a tratamentelor. Adoptăm acest progres pentru a vă asigura cele mai bune rezultate, fie că este vorba de coroane, punți dentare, proteze sau tratamente ortodontice, promițând o experiență optimizată și rezultate superioare.

Tot ce trebuie să știi despre

Scanarea intraorală

Pe această pagină, veți descoperi cum scanarea intraorală digitală transformă experiența stomatologică, oferind detalii despre procesul tehnologic, avantajele sale semnificative și modul în care Clinica Dr. Stănescu integrează această inovație pentru a vă oferi tratamente dentare de excepție. Vom aborda de la precizia și rapiditatea scanării, până la confortul pacientului și impactul pozitiv asupra rezultatelor finale. Aflați cum tehnologia digitală modernizează stomatologia, îmbunătățind calitatea lucrărilor protetice și ortodontice, și cum puteți beneficia de aceste progrese pentru un zâmbet sănătos și strălucitor.

Navigare rapidă

Ce este scanarea intraorală digitală?

Scanarea intraorală digitală reprezintă o revoluție în amprentarea dentară, eliminând nevoia de materiale tradiționale de amprentare. Această tehnologie avansată utilizează un scanner de mână pentru a capta imagini detaliate 3D ale danturii și gingiilor pacientului în timp real. Procesul este rapid, eficient și confortabil, transformând experiența pacientului într-una pozitivă. Pe lângă eliminarea disconfortului asociat cu amprentarea tradițională, scanarea digitală oferă o precizie superioară, facilitând o planificare și execuție mai exactă a tratamentelor dentare, de la coroane și punți până la aparate ortodontice și implanturi.

De ce să alegem scanarea intraorală digitală?

Alegerea scanării intraorale digitale aduce multiple avantaje atât pentru pacienți, cât și pentru medici. Procesul nu doar că este rapid și lipsit de disconfort, dar asigură și o precizie și acuratețe remarcabilă a amprentei. Această tehnologie permite vizualizarea imediată a rezultatelor scanării, îmbunătățind comunicarea între medic și pacient și facilitând o înțelegere mai bună a planului de tratament. De asemenea, elimină riscurile asociate cu materialele de amprentare tradiționale și scurtează semnificativ timpul necesar pentru realizarea și adaptarea lucrărilor protetice.

Cum se compară scanarea intraorală digitală cu metodele tradiționale?

Comparativ cu metodele tradiționale de amprentare, scanarea intraorală digitală oferă o serie de îmbunătățiri semnificative. Pe lângă confortul sporit pentru pacient, eliminând nevoia de a suporta materiale de amprentare adesea incomode, scanarea digitală garantează o acuratețe și precizie mult superioară. Acest lucru este esențial pentru realizarea unor lucrări protetice perfect adaptate. În plus, timpul de realizare a amprentei este considerabil redus, iar datele digitale pot fi ușor partajate cu laboratoarele dentare, accelerând întregul proces de producție a lucrărilor dentare personalizate.

Ce tehnologie stă la baza amprentării digitale?

Tehnologia amprentării digitale intraorale se bazează pe captarea de imagini de înaltă definiție prin intermediul unui scanner digital de mână. Acest dispozitiv utilizează lumina structurată sau laser pentru a proiecta un fascicul luminos pe suprafața dinților, captând distorsiunile acestui fascicul pentru a crea un model 3D precis al arcadelor dentare. Softul asociat prelucrează imaginile în timp real, permițând medicului și pacientului să vizualizeze instantaneu structura dentară în detaliu. Această tehnologie permite nu doar o acuratețe superioară, dar și posibilitatea de a efectua ajustări digitale înainte de fabricarea efectivă a lucrărilor protetice.

Cum este utilizată scanarea intraorală digitală?

Scanarea intraorală digitală este utilizată într-o varietate largă de proceduri dentare, inclusiv în realizarea coroanelor, punților, inlay-urilor, onlay-urilor, fațetelor, protezelor și aparatelor ortodontice. Datorită preciziei sale, este deosebit de valoroasă în planificarea și execuția tratamentelor de implantologie, permițând adaptări precise ale implanturilor și ale suprastructurilor protetice. De asemenea, este folosită pentru a facilita comunicarea cu laboratoarele dentare, trimițând modele digitale exacte care pot fi utilizate pentru a fabrica rapid și precis lucrările dentare necesare, eliminând astfel etapele tradiționale mai lente și mai susceptibile de erori.

Ce pot aștepta pacienții de la experiența scanării digitale?

Pacienții pot aștepta o experiență confortabilă și rapidă atunci când sunt supuși scanării intraorale digitale. Fără gustul neplăcut sau disconfortul asociat cu amprentarea tradițională, scanarea digitală este efectuată rapid, adesea în câteva minute, fără a provoca anxietate sau disconfort. Pacienții beneficiază de o vizualizare instantanee a structurii lor dentare în 3D, îmbunătățind înțelegerea și acceptarea planului de tratament. Acest proces transparent și interactiv încurajează o relație de încredere între pacient și medic, facilitând discuții deschise despre opțiunile de tratament și așteptările rezultatelor.

Cum îmbunătățește scanarea digitală rezultatele tratamentului?

Scanarea digitală intraorală îmbunătățește semnificativ rezultatele tratamentului dentar prin acuratețea și precizia cu care sunt capturate detaliile anatomice ale cavității orale. Această tehnologie permite o planificare detaliată și personalizată a tratamentelor, de la restaurări simple la cele mai complexe cazuri de reabilitare orală. Reducând riscul de erori asociat cu amprentarea tradițională, scanarea digitală asigură faptul că lucrările protetice se potrivesc perfect din prima încercare, scăzând necesitatea de ajustări ulterioare și vizite repetate la cabinet. În plus, posibilitatea de a simula diferite rezultate ale tratamentului (smile design) îmbunătățește comunicarea și satisfacția pacientului.

De ce este Clinica Dr. Stănescu alegerea potrivită pentru amprentarea digitală?

Clinica Dr. Stănescu se distinge prin adoptarea tehnologiilor avansate, inclusiv scanarea digitală intraorală, ca standard în îngrijirea dentară. Echipa noastră de specialiști este instruită în utilizarea celor mai noi dispozitive de scanare, garantând precizie și confort pentru fiecare pacient. Alegând Clinica Dr. Stănescu, beneficiați de avantajele unei diagnosticări rapide și exacte, planificare detaliată a tratamentului și rezultate superioare, personalizate nevoilor dvs. specifice. Angajamentul nostru față de inovație și excelență asigură că primiți cea mai eficientă și confortabilă experiență de tratament disponibilă în domeniul stomatologic.

Cât costă scanarea intraorală digitală la Clinica Dr. Stănescu?

Pentru informații detaliate despre costurile asociate cu scanarea intraorală digitală, vă încurajăm să ne contactați prin formularul de pe site, telefonic sau prin WhatsApp. Echipa noastră vă va oferi toate detaliile necesare și vă va ajuta să programați o consultație pentru a discuta opțiunile de tratament și estimările de preț personalizate.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile