24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Pentru sănătatea zâmbetului celor mici

Stomatologie pentru copii în București

La Clinica Dr. Stănescu, ne dedicăm să oferim cele mai bune servicii de stomatologie pentru copii, creând un mediu cald și prietenos unde cei mici se pot simți confortabil. Utilizăm tehnici avansate și materiale sigure pentru a asigura tratamente eficiente și lipsite de durere, fie că este vorba de sigilări dentare, extracții sau obturații. Echipa noastră de specialiști în stomatologia pediatrică pune accent pe abordarea individualizată pentru fiecare pacient mic, învățându-i pe copii importanța igienei orale pentru a avea un zâmbet sănătos pe termen lung. Vă așteptăm să descoperiți serviciile noastre prietenoase și profesionale, concepute special pentru nevoile dentare ale copiilor.

Tot ce trebuie să știi despre

Stomatologia pentru copii

Explorând pagina noastră dedicată serviciilor de stomatologie pentru copii, veți găsi informații esențiale despre cum abordăm îngrijirea dentară pediatrică. De la primele vizite, prevenția cariilor, până la tratamentele adaptate vârstei lor, oferim o gamă largă de soluții pentru sănătatea orală a copiilor. Înțelegem unicitatea fiecărui mic pacient și ne adaptăm metodele pentru a asigura o experiență cât mai confortabilă și eficientă. Învățăm împreună despre importanța unei igiene orale corecte, despre cum să prevenim problemele dentare și cum să păstrăm zâmbetele sănătoase și strălucitoare.

Navigare rapidă

Importanța îngrijirii dentare pentru copii

Îngrijirea dentară timpurie este crucială pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor, oferind bazele pentru obiceiuri sănătoase pe tot parcursul vieții. Încă de la apariția primilor dinți, este esențial să se acorde atenție prevenției și tratamentului adecvat al oricăror probleme dentare. Clinica Dr. Stănescu pune un accent deosebit pe stomatologia pediatrică, creând un mediu prietenos și încurajator, care să elimine orice teamă a copiilor față de dentist. Educăm părinții despre importanța igienei orale și oferim consultații care să îi ajute pe cei mici să obțină și să mențină un zâmbet sănătos. Abordarea noastră holistică include instruirea copiilor în privința tehnicilor corecte de periaj, importanța unei diete echilibrate și detectarea timpurie a cariilor sau a altor probleme dentare.

Toate procedurile de stomatologie pediatrică sunt realizate cu ajutorul magnificatiei, folosind lupe sau microscop pentru a asigura precizia maximă a diagnosticului și a manevrelor clinice.

Primul consult: când și de ce?

Primul consult stomatologic pentru copii este un moment cheie în stabilirea unei baze solide pentru sănătatea orală pe termen lung. Recomandăm ca primul consult să aibă loc la împlinirea primului an de viață, odată cu apariția primilor dinți. Acesta este un pas esențial pentru identificarea precoce a potențialelor probleme și pentru a asigura dezvoltarea sănătoasă a dinților și maxilarelor. La Clinica Dr. Stănescu, abordăm acest prim consult cu grijă și atenție, oferind sfaturi personalizate părinților și creând un mediu confortabil pentru copii. Scopul nostru este de a educa și de a construi o relație de încredere între medic, copil și părinte, încurajând obiceiuri sănătoase de îngrijire orală.

Prevenirea cariilor dentare la copii

Prevenirea cariilor la copii este o prioritate pentru Clinica Dr. Stănescu, deoarece cariile pot afecta sănătatea dentară a copiilor pe termen lung. Implementăm programe de profilaxie care includ aplicarea de fluor și sigilarea fisurilor, două metode eficiente în prevenirea cariilor. Educația pentru o igienă orală corectă începe de la vârste fragede, încurajându-i pe copii să adopte obiceiuri sănătoase care să îi protejeze împotriva cariilor. În plus, dieta joacă un rol important, iar noi oferim sfaturi personalizate pentru a limita consumul de zahăr și a promova alimente care susțin sănătatea dentară. Prin vizite regulate la dentist, putem monitoriza sănătatea orală a copiilor și interveni prompt la apariția oricăror semne de carie.

Tratamente stomatologice adaptate copiilor

Clinica Dr. Stănescu oferă o gamă largă de tratamente stomatologice special concepute pentru nevoile specifice ale copiilor, creând un mediu sigur și confortabil care încurajează îngrijirea orală sănătoasă de la o vârstă fragedă.

  • Sigilare dentară pentru dinții temporari și permanenți: Sigilările dentare sunt aplicate pentru a proteja suprafețele masticatorii ale dinților împotriva cariilor. Procedura este rapidă, nedureroasă și eficientă, creând un scut protector împotriva bacteriilor și resturilor alimentare care pot cauza carii.
  • Extracție dinți temporari: Extracțiile sunt efectuate cu grijă și atenție, doar când este absolut necesar, pentru a face loc dinților permanenți sau când un dinte de lapte este prea deteriorat. Abordarea noastră blândă asigură că experiența este cât mai puțin stresantă pentru copil.
  • Obturație coronară pentru dinții temporari și permanenți: Obturațiile sunt realizate pentru a repara dinții cariați sau deteriorați, restabilind funcționalitatea și aspectul sănătos al dintelui. Materialele utilizate sunt sigure pentru copii și estetic plăcute, asigurând o reparare durabilă și discretă.
  • Devitalizare pentru dinții temporari și permanenți: În cazurile în care nervul dintelui este afectat, procedura de devitalizare ajută la salvarea dintelui. Tratamentul este efectuat cu atenție, pentru a asigura confortul copilului și pentru a menține sănătatea dintelui pe termen lung.
  • Amprentă digitală: Utilizarea amprentelor digitale în clinica noastră permite crearea rapidă și precisă a modelelor dentare pentru diverse tratamente, inclusiv aparate ortodontice. Procesul este complet non-invaziv și confortabil pentru copii, eliminând disconfortul asociat cu amprentele tradiționale.
  • Tratament ortodontic: este o intervenție care se concentrează pe corectarea poziției dinților și a maxilarelor în timp ce acestea sunt încă în dezvoltare. Este important să se înceapă evaluarea ortodontică în jurul vârstei de 7 ani, pentru a detecta și aborda potențialele probleme în stadiile incipiente.

Fiecare dintre aceste servicii este adaptat pentru a satisface nevoile unice ale copiilor, asigurându-le o experiență pozitivă și încurajându-i să păstreze obiceiuri sănătoase de îngrijire orală pe măsură ce cresc.

Educarea copiilor despre igiena orală

Educarea copiilor despre igiena orală este fundamentală pentru a pune bazele unui stil de viață sănătos. La Clinica Dr. Stănescu, ne concentrăm pe instruirea copiilor într-un mod interactiv și prietenos, folosind materiale educative adaptate vârstei lor. Învățăm copiii importanța periajului corect, a folosirii aței dentare și a controalelor periodice, transformând aceste activități într-un obicei plăcut. Scopul nostru este să îi facem pe cei mici să înțeleagă că îngrijirea dinților nu este doar o necesitate, ci și o aventură interesantă în lumea sănătății orale.

Monitorizarea creșterii și dezvoltării dentare

Monitorizarea creșterii și dezvoltării dentare este esențială pentru detectarea timpurie a oricăror probleme ortodontice sau structurale. În cadrul clinicilor noastre, folosim tehnologie avansată pentru a urmări evoluția arcadelor dentare ale copilului, asigurându-ne că dinții de lapte și cei permanenți se dezvoltă în mod armonios. Acest proces de monitorizare permite identificarea precoce a nevoii pentru tratamente ortodontice, minimizând astfel intervențiile complexe la o vârstă mai înaintată și contribuind la dezvoltarea sănătoasă a zâmbetului copilului.

Programarea regulată și rolul acesteia

Programarea regulată la dentist joacă un rol crucial în menținerea sănătății orale a copiilor. Vizitele periodice la Clinica Dr. Stănescu nu doar că ajută la prevenirea cariilor și a altor probleme dentare, dar sunt și o oportunitate de a educa copiii și părinții despre cele mai bune practici de igienă orală. Încurajăm părinții să stabilească programări regulate pentru copiii lor, începând cu apariția primului dinte, pentru a asigura o monitorizare continuă a sănătății orale și pentru a cultiva obiceiuri pozitive care vor dura o viață întreagă.

Abordarea fricii de dentist în rândul copiilor

Abordarea fricii de dentist în rândul copiilor este o prioritate la Clinica Dr. Stănescu, unde creăm un mediu cald și prietenos pentru cei mici. Înțelegem că vizita la dentist poate fi intimidantă, așa că folosim tehnici de comunicare adaptate pentru a-i face pe copii să se simtă în siguranță și confortabili. Jocurile, povestirile și explicațiile simple despre ce se va întâmpla ajută la reducerea anxietății. Scopul nostru este ca fiecare copil să plece de la cabinet cu o impresie pozitivă și să privească îngrijirea dentară ca pe o experiență pozitivă, nu ca pe o sursă de teamă.

Cum să încurajăm obiceiuri sănătoase acasă pentru copii?

Cum să încurajăm obiceiuri sănătoase acasă pentru copii? La Clinica Dr. Stănescu, oferim părinților sfaturi practice pentru a încuraja o rutină zilnică de îngrijire orală acasă. Subliniem importanța stabilirii unui exemplu pozitiv, deoarece copiii tind să imite comportamentele părinților. De asemenea, recomandăm folosirea aplicațiilor educative și a cronometrelor pentru a face periajul mai distractiv. În plus, alegerea unor ustensile de igienă orală adaptate vârstei, cum ar fi periuțe de dinți cu personaje din desene animate și paste de dinți cu arome plăcute, poate motiva copiii să adopte obiceiuri sănătoase care contribuie la menținerea sănătății dentare pe termen lung.

Cât costă stomatologia pentru copii?

Costurile tratamentelor stomatologice pentru copii variază în funcție de complexitatea procedurilor și nevoile individuale ale fiecărui mic pacient. La Clinica Dr. Stănescu, ne angajăm să oferim servicii de înaltă calitate la prețuri accesibile, punând accent pe prevenție și tratamente minim invazive. Pentru informații detaliate despre prețuri și programări, vă încurajăm să ne contactați direct prin formularul de pe site, apel telefonic sau WhatsApp.

Descoperiți mai multe

Articole recomandate

Explorați selecția noastră de articole informative, concepute pentru a vă oferi o perspectivă aprofundată asupra subiectului serviciului nostru. Fie că doriți să înțelegeți mai bine procesele implicate, să aflați despre avantajele specifice sau să obțineți sfaturi utile, aceste articole sunt resurse valoroase pentru toți cei interesați să își îmbogățească cunoștințele.

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Vezi toate blogurile

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile