fbpx
 

Medic stomatolog pedodont

Dr. Anca Stănescu

Copii vin si pleaca cu zâmbetul pe buze datorita unui cabinet dedicat pentru stomatologie copii unde distracția si încrederea este data de Dr. Anca Stănescu.

Deși micuții tai nu vor păstra dinții de lapte, este esențial ca aceștia sa fie la fel de bine îngrijiți ca dinții de adult pentru ca au o importantă decisiva in dezvoltarea maxilarelor si in evoluția creșterii dinților definitivi.

Știai ca dinții de lapte îi ghidează pe cei permanenți, menținând spațiul în care vor creste dinții permanenți?

O problemă pentru mulți copii este spălatul dinților, iar vizita la medicul stomatolog in conștientizează de importanta lor.

Ce este
Pedodonția?

Pedodonția se ocupa cu diagnosticul si tratamentele stomatologice atât ale dinților de lapte cat si ale dinților permanenți, tineri.

Omul are pe parcursul vieții doua generații de dinți:
-temporari (de lapte) care încep să apară la vârsta de 6 luni pana la 2 ani si jumătate.
-permanenți (definitivi)

Importanta tratării dinților de lapte

Dinții de lapte au un rol important in ghidarea si apariția corecta pe arcadele dentare a dinților permanenți, influențează dezvoltarea vorbirii, a oaselor maxilare si permit o masticație si hrănire adecvata a copilului.

Din cauza obiceiurilor alimentare nesănătoase, unei igiene necorespunzătoare sau absente, acești dinți ajung sa fie afectați de leziuni specifice, adică de caria dentara.

Aceasta prezintă forme clinice diferite si tratamente specifice fiecăreia din dentiții (de lapte si definitiva).

Complicațiile ce rezulta din afectarea si ne tratarea dinților temporari sunt multiple si pot ajunge chiar pana la afectarea mugurelui dintelui permanent! Cu cat prezentarea la medicul stomatolog este mai timpurie, cu atât tratamentul poate fi realizat cu mai multa ușurință si fără complicații.

Pentru menținerea dinților temporari sănătoși sunt necesare controale periodice, prima vizita la cabinetul stomatologic fiind recomandata odată cu apariția primului dinte. Cu aceasta ocazie se pot depista la timp unele anomalii ale aparatului dento-maxilar si, totodată, se pot da sfaturi privind modul de realizare al igienei orale.

„Știați ca si cariile prezente la dinții de lapte se transmit cu foarte mare ușurință la dinții definitivi atunci când aceștia erup pe arcade.”

Clinica Dr Stănescu are personal dedicat si specializat in pedodonție care știe cum sa creeze de la prima vizita a micuțului tău o experienta plăcută într-un mediu calm ce transmite încredere copilului.

Copiii vor reveni mereu fără teama la clinica noastră si cu zâmbetul pe buze.

De asemenea medicul stomatolog pedodont vă va informa despre ce trebuie să faceți și ce să evitați pentru a menține sănătatea orală a copilului dumneavoastră.

Noi tratam sănătatea copiilor dumneavoastră cu respect si responsabilitate.

Contactează-ne!

0728 407 585

Programează-te din timp

Programati-va o vizită la Clinica Dr. Stanescu, simplu completați formularul de mai jos și vă vom contacta înapoi cu privire la intervenția de care aveți nevoie.

  Nume

  Numar de telefon

  Alege data

  Pentru a asigura o creștere si o dezvoltare armonioasa a dinților de lapte, copiilor le este indicat un consult într-o clinica stomatologica pentru copii unde sunt verificați de un medic pedodont, medic specialist in stomatologia pediatrica.

  Dedicați
  Excelenței

  Implantul dentar

  Implanturi

  Cea mai actuală metoda de înlocuire a dinților pierduți.

  Boala parodontală

  Boala parodontală

  Mai este numita si “Silent Killer” pentru ca avanseaza rapid fara sa doara.

  Stomatologie copii

  Stomatologie copii

  La noi se întorc mereu cu zâmbetul pe buze!

  Estetica dentara

  Estetică dentară

  Acum poti sa zambesti fara griji, avem ca standard „Zambet de vedeta”.

  Copyright 2020 by Clinica Dr. Stanescu. Toate drepturile rezervate.

  Copyright 2020 by Clinica Dr. Stanescu. Toate drepturile rezervate.