24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Zâmbete de neuitat cu ajutorul

Fațetelor dentare

La Clinica Dr. Stănescu, transformăm zâmbete și schimbăm vieți cu ajutorul fațetelor dentare. Indiferent dacă dorești să îți îmbunătățești culoarea, forma sau alinierea dinților, tehnologia noastră avansată și expertiza în domeniul esteticii dentare îți oferă soluția ideală. Fațetele noastre dentare ceramice sunt concepute să îți ofere un zâmbet natural și strălucitor, menținând în același timp sănătatea și integritatea dinților tăi. Descoperă cum fațetele dentare pot transforma aspectul dinților tăi în doar câteva vizite, asigurându-ți confortul și încrederea de care ai nevoie.

Tot ce trebuie să știi despre

Fațetele dentare

Pentru un zâmbet radiant și încredere sporită, Clinica Dr. Stănescu oferă soluția perfectă: fațetele dentare. Aceste inovații în domeniul esteticii dentare sunt concepute pentru a ascunde imperfecțiunile și a transforma orice zâmbet. Realizate din materiale de înaltă calitate, fațetele sunt personalizate pentru a se potrivi armonios cu restul dinților, oferind un aspect natural. Indiferent de natura imperfecțiunilor dentare – decolorare, ușoară strâmbare sau spații între dinți – fațetele dentare reprezintă o soluție eficientă pentru a le corecta. Descoperiți mai multe detalii despre fațete pe această pagină.

Navigare rapidă

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare reprezintă o soluție avansată în domeniul esteticii dentare, oferind o metodă eficientă pentru îmbunătățirea aspectului zâmbetului. Acestea sunt realizate din materiale de înaltă calitate, cum ar fi ceramica sau compozitul, și sunt concepute pentru a se potrivi perfect suprafaței frontale a dinților. Prin aplicarea fațetelor, se pot corecta diverse imperfecțiuni dentare, precum dinții decolorați, ușor strâmbi, erodați, inegali sau cu spații între ei. Procedura minim invazivă necesită îndepărtarea unei cantități foarte mici din structura dentară, ceea ce permite păstrarea maximă a dinților naturali. Fațetele dentare oferă o soluție durabilă și estetic plăcută, fiind ideale pentru cei care își doresc să-și îmbunătățească zâmbetul.

Care sunt avantajele fațetelor dentare?

Avantajele fațetelor dentare sunt evidente și variate, oferind o soluție versatilă și eficientă pentru îmbunătățirea esteticii zâmbetului. Prin utilizarea acestora, pacienții pot beneficia de o îmbunătățire semnificativă a aspectului dinților decolorați, strâmbi, erodați sau inegali. Unul dintre cele mai importante avantaje este capacitatea lor de a rezista la pete, spre deosebire de dinții naturali, ceea ce le face o opțiune durabilă în timp. În plus, fațetele permit o adaptare precisă la culoarea și forma naturală a dinților, asigurând un aspect cât mai apropiat de cel natural. Comparativ cu alte proceduri restaurative, cum ar fi coroanele, fațetele necesită îndepărtarea unei cantități minime de structură dentară, ceea ce contribuie la conservarea sănătății dentare pe termen lung.

Ce tipuri de fațete există?

În ceea ce privește tipurile de fațete dentare, pacienții au la dispoziție două tehnici principale: tehnica de fațetare directă prin compozit, care sunt pregătite și aplicate în cabinetul stomatologic, și fațetele din ceramică (emax), care sunt fabricate în laborator pe baza unei amprente a gurii pacientului. Fațetele din compozit oferă avantajul unei aplicări rapide și sunt adesea mai accesibile, dar pot avea o durabilitate mai scurtă și o estetică ceva mai puțin rafinată decât cele din ceramică. Pe de altă parte, fațetele din ceramică (emax) sunt recunoscute pentru rezistența și aspectul superior, replicând cu fidelitate textura și luciul dinților naturali. Acestea necesită un proces mai elaborat, implicând prepararea în laborator și o adaptare precisă la consultația de urmărire, dar rezultatul final este de obicei superior din punct de vedere estetic și durabilitate.

Care este procesul de aplicare a fațetelor dentare?

Procesul de aplicare a fațetelor dentare este meticulos și personalizat, asigurându-se că fiecare pas contribuie la realizarea unui zâmbet estetic și funcțional. Începe cu o consultare inițială, unde medicul dentist evaluează nevoile și așteptările pacientului, discutând despre tipul de fațete (compozit sau ceramică) potrivit. Urmează pregătirea dinților, sunt cazuri unde nu este necesară șlefuirea dinților sau alte cazuri care implică o șlefuire minimă pentru a face loc fațetelor din ceramică, asigurând o potrivire perfectă. Apoi, se ia o amprentă precisă a dinților, pe baza căreia se vor fabrica fațetele în laborator. La vizita finală, fațetele sunt aplicate, ajustate și fixate pe dinți, transformând zâmbetul pacientului.

Toate procedurile de aplicare a fațetelor dentare sunt realizate cu ajutorul magnificatiei, folosind lupe sau microscop pentru a asigura precizia maximă a preparării dinților, adaptării și fixării fațetelor, oferind un rezultat estetic impecabil și o satisfacție totală a pacientului.

Cum se întrețin fațetele dentare?

Întreținerea fațetelor dentare este crucială pentru a menține atât estetica cât și durabilitatea lor pe termen lung. Pacienții trebuie să practice o igienă orală riguroasă, periajul și folosirea aței dentare fiind esențiale zilnic. De asemenea, este important să se evite obiceiurile care ar putea deteriora fațetele, precum mușcatul obiectelor dure. Vizitele periodice la dentist pentru controale și curățări profesionale sunt, de asemenea, recomandate pentru a asigura integritatea și longevitatea fațetelor.

Ce soluții există pentru pacienții care doresc fațete dentare fără șlefuire?

Pentru cei interesați de fațete dentare fără șlefuire, soluția oferită de “lumineers” sau fațete ultra-subțiri reprezintă o alternativă atrăgătoare. Acestea sunt aplicate direct pe suprafața dinților fără a necesita îndepărtarea structurii dentare, oferind o opțiune conservatoare pentru îmbunătățirea estetică a zâmbetului. Având în vedere subțirimea lor, lumineers-urile pot fi ideal pentru pacienții care doresc minimizarea intervențiilor asupra dinților naturali.

Cum pot pacienții să se pregătească pentru procedura de aplicare a fațetelor dentare?

Pregătirea pentru aplicarea fațetelor dentare implică o comunicare deschisă și detaliată cu medicul dentist despre obiectivele estetice și funcționale ale pacientului. Alegerea nuanței și formei fațetelor este esențială pentru a asigura un rezultat care să complementeze armonios trăsăturile faciale. În plus, este importantă rezolvarea oricăror probleme dentare existente, cum ar fi cariile sau bolile gingivale, înainte de aplicarea fațetelor, pentru a asigura o fundație sănătoasă și durabilă pentru noua zâmbet.

Cât costă fațetele dentare?

Clinica Dr. Stănescu oferă o gamă variată de opțiuni pentru îmbunătățirea esteticii dentare, inclusiv fațete din compozit și ceramică de ultimă generație. Cu prețuri începând de la 500 Lei pentru fațetele din compozit realizate în cabinet, clinica se angajează să ofere soluții personalizate care să reflecte fațetele naturale și individualitatea fiecărui zâmbet. Pentru opțiunile de fațete din ceramică, prețurile încep de la 500 Euro. 

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați pentru a stabili o programare. Puteți să ne contactați ori via formularul de contact, telefon, sau Whatsapp.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile