24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Acces direct la diagnostice avansate

Tomografie dentară computerizată în clinica noastră

La Clinica Dr. Stănescu, suntem mândri să oferim servicii de tomografie dentară computerizată (CT) direct în incinta clinicii, eliminând astfel necesitatea deplasării pacienților la o clinică de radiologie externă. Această facilitate nu doar că economisește timp prețios, dar și reduce stresul asociat cu coordonarea multiplelor programări. Echipamentul nostru de ultimă generație permite realizarea de imagini tridimensionale detaliate, esențiale pentru planificarea tratamentelor complexe. Acest serviciu îmbunătățește semnificativ eficiența diagnosticării și planificării tratamentelor noastre dentare, asigurând că fiecare pacient primește cea mai precisă și rapidă îngrijire posibilă.

Această tehnologie este disponibilă exclusiv pentru pacienții Clinicii Dr. Stănescu.

Imaginea completă

Computerul tomograf în stomatologie

Pe această pagină, veți descoperi cum tomografia dentară computerizată (CT) redefinește diagnosticarea și planificarea tratamentului în stomatologie. Serviciul nostru de CT Dentar, exclusiv disponibil pentru pacienții Clinicii Dr. Stănescu, oferă imagini tridimensionale de înaltă definiție ale structurii dentare și osoase, facilitând o abordare precisă și personalizată a îngrijirii dentare. Aflați mai multe despre procesul, avantajele și aplicabilitatea tomografiei CT în cadrul clinicii noastre, precum și cum această tehnologie avansată poate îmbunătăți experiența și rezultatele tratamentelor dumneavoastră dentare.

Navigare rapidă

Ce este tomografia dentară computerizată și cum ne ajută?

Tomografia dentară computerizată este o metodă avansată de imagistică ce produce imagini tridimensionale ale maxilarului și dinților, oferind detalii cruciale care nu sunt vizibile în radiografiile standard. Această tehnologie permite medicilor să evalueze cu precizie structura osoasă, poziția dinților și a nervilor, esențială pentru diagnosticarea afecțiunilor complexe și planificarea tratamentelor precise, inclusiv implanturi dentare și intervenții chirurgicale.

Care sunt avantajele tomografiei față de radiografiile tradiționale?

Tomografia oferă o vedere detaliată și completă a structurii orale, depășind limitările radiografiilor tradiționale prin furnizarea de imagini 3D. Avantajele includ detectarea mai eficientă a problemelor dentare, precum afecțiuni ascunse ale osului sau canalelor radiculare, planificare mai precisă a tratamentelor, precum și evaluarea exactă a calității osoase pentru implanturi, toate acestea conducând la decizii terapeutice mai informate și rezultate îmbunătățite ale tratamentului.

Când este recomandată realizarea unui CT dentar?

CT-ul dentar este recomandat în diverse situații clinice, inclusiv pentru evaluarea detaliată a osului maxilar înaintea plasării implanturilor dentare, diagnosticarea și planificarea tratamentului afecțiunilor complexe ale canalelor radiculare, analiza structurilor anatomicale în cazuri de traumatism facial, și planificarea intervențiilor ortodontice. Această tehnologie este deosebit de valoroasă pentru a oferi o imagine completă și precisă, esențială pentru tratamentele care necesită precizie ridicată.

Cum mă pregătesc pentru o tomografie dentară?

Pentru tomografia dentară, este esențial să urmați câteva pași simpli de pregătire: asigurați-vă că zona capului este liberă de obiecte metalice, cum ar fi bijuterii sau piercinguri, care pot interfera cu imagistica. De asemenea, este important să discutați cu medicul despre orice condiție medicală sau medicamente pe care le luați, pentru a asigura siguranța și eficacitatea procedurii.

Ce pot aștepta în timpul scanării CT?

În timpul tomografiei, veți sta în picioare și veți mușca de un dispozitiv de plastic, în timp ce aparatul efectuează o rotație completă de 360 de grade în jurul capului. Aceasta permite obținerea unor imagini detaliate ale structurilor orale și maxilare. Procesul este rapid, durează doar câteva minute, și este complet nedureros.

Cum se interpretează rezultatele unei tomografii dentare?

Rezultatele tomografiei sunt interpretate de către medicul dentist sau radiolog, care va examina imagini tridimensionale detaliate pentru a identifica orice anomalie sau afecțiune. Această analiză detaliată contribuie la planificarea tratamentelor dentare, oferind o bază solidă pentru decizii terapeutice precise și personalizate.

Cum contribuie tomografia la planificarea tratamentelor dentare?

Tomografia oferă o imagine completă și detaliată a structurii dentare și osoase, esențială pentru planificarea precisă a tratamentelor dentare complexe. Prin vizualizarea exactă a anatomiei pacientului, medicul poate proiecta tratamente personalizate, de la implanturi la proceduri ortodontice, crescând astfel șansele de succes și minimizând riscurile asociate.

Ce măsuri de siguranță sunt luate în timpul tomografiei pentru confortul pacientului?

Pacienții sunt echipați cu un veston protector împotriva radiațiilor pentru a asigura siguranța maximă în timpul scanării. Clinica urmează protocoale stricte de siguranță pentru a minimiza expunerea la radiații, asigurând în același timp confortul și liniștea pacienților pe parcursul întregului proces.

Care sunt costurile asociate cu tomografia dentară computerizată?

Costurile pentru serviciile de tomografie la Clinica Dr. Stănescu sunt: 350 Lei pentru o arcadă și 550 Lei pentru ambele arcade. Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina de prețuri aici.

Aceste servicii sunt disponibile exclusiv pentru pacienții clinicii. Pentru mai multe detalii privind prețurile și serviciile, vă rugăm să ne contactați.

Descoperiți mai multe

Articole recomandate

Explorați selecția noastră de articole informative, concepute pentru a vă oferi o perspectivă aprofundată asupra subiectului serviciului nostru. Fie că doriți să înțelegeți mai bine procesele implicate, să aflați despre avantajele specifice sau să obțineți sfaturi utile, aceste articole sunt resurse valoroase pentru toți cei interesați să își îmbogățească cunoștințele.

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile