24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Igienizarea dentară - fundația unui zâmbet sănătos

Detartraj, Airflow, și Periaj Profesional

La Clinica Dr. Stănescu, oferim igienizare dentară completă, inclusiv detartraj cu ultrasunete, AirFlow și periaj profesional, pentru eliminarea tartrului și plăcii bacteriene. Aceste proceduri sunt esențiale pentru prevenirea afecțiunilor dentare și menținerea sănătății gingiilor. Echipa noastră utilizează cele mai avansate tehnologii pentru a asigura o experiență confortabilă și rezultate optime. Alegeți să investiți în sănătatea orală pentru un zâmbet mereu strălucitor și sănătos.

Ghid complet

Igienizarea dentară

Această pagină oferă un ghid detaliat despre igienizarea dentară la Clinica Dr. Stănescu, explicând procedurile esențiale precum detartrajul, AirFlow, și periajul profesional. Vei învăța despre importanța acestor servicii pentru menținerea sănătății orale, frecvența recomandată pentru igienizare, și cum acestea contribuie la prevenirea afecțiunilor dentare. Plus, oferim sfaturi pentru îngrijirea zilnică a danturii și informații despre cum igienizarea profesională în cabinetul nostru se compară cu cea realizată acasă.

Navigare rapidă

Ce este igienizarea dentară?

Igienizarea dentară reprezintă un proces esențial în menținerea sănătății orale, implicând îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului acumulat pe dinți și sub gingii. Prin tehnici avansate de curățare, inclusiv detartrajul cu ultrasunete, AirFlow, și periajul profesional, igienizarea previne apariția cariilor, a bolilor parodontale și menține sănătatea gingiilor. Procedurile de igienizare efectuate regulat la Clinica Dr. Stănescu asigură o curățare profundă, contribuind la prevenirea problemelor dentare și la menținerea unui zâmbet sănătos și strălucitor.

În ce constă igienizarea dentară la Clinica Dr. Stănescu?

Igienizarea dentară la Clinica Dr. Stănescu include o gamă completă de proceduri personalizate pentru fiecare pacient: detartrajul cu ultrasunete, care îndepărtează eficient tartrul, AirFlow, o metodă inovatoare ce utilizează un jet de apă, aer și bicarbonat pentru a elimina placa bacteriană, petele și a lăsa dinții mai curați și mai strălucitori; și periajul profesional, care finalizează procesul de curățare. Aceste proceduri, alături de fluorizare, asigură o protecție suplimentară împotriva cariilor, oferind pacienților un zâmbet sănătos și o senzație de prospețime de lungă durată.

Toate procedurile de igienizare dentară sunt realizate cu utilizarea magnificației, asigurând o curățare profundă și delicată a dinților și gingiilor, fără a afecta smalțul dentar.

Cât de des am nevoie de igienizare dentară?

Frecvența igienizărilor dentare variază în funcție de nevoile individuale ale fiecărui pacient și de recomandările medicului dentist. Ultimele studii recomandă efectuarea unei igienizări dentare profesionale o dată la trei luni pentru a preveni apariția tartrului și a menține sănătatea orală optimă. Această periodicitate poate fi ajustată în cazul pacienților cu predispoziție la formarea rapidă a tartrului sau la probleme parodontale. Vizitele regulate la dentist permit nu doar efectuarea igienizărilor, ci și identificarea timpurie și tratamentul oricăror probleme dentare incipiente.

Detartraj vs. Igienizare completă

Detartrajul, concentrându-se pe eliminarea tartrului și a plăcii bacteriene atât de pe suprafața dinților, cât și din subgingival, folosește tehnologia cu ultrasunete pentru o curățare eficientă. Această procedură este esențială, dar reprezintă doar o parte din procesul de igienizare completă. Igienizarea completă extinde serviciile de curățare prin includerea metodelor AirFlow și periajului profesional, care nu doar că îndepărtează resturile mai persistent, dar și finalizează procesul de curățare prin lustruire și fluorizare. Această abordare integrată nu numai că oferă o curățenie profundă, dar și o protecție împotriva cariilor și bolilor parodontale, asigurând o sănătate orală optimă.

Detartrajul dentar: Ce trebuie să știi

Detartrajul dentar, cu ajutorul tehnologiei cu ultrasunete, este fundamental în prevenirea bolilor gingivale și cariilor. Această procedură precisă îndepărtează tartrul, placa bacteriană și bacteriile dăunătoare, eficientizând sănătatea gingiilor și prevenind problemele dentare. Procesul reduce semnificativ riscul de inflamații și infecții, curățând în profunzime spațiile interdentare și subgingivale. Este important să înțelegem că detartrajul nu este doar o necesitate pentru un zâmbet estetic, ci o măsură preventivă crucială pentru menținerea sănătății orale pe termen lung.

AirFlow: Tehnologia modernă de curățare

Tehnologia AirFlow, reprezentând o inovație în domeniul igienizării dentare, folosește un amestec de apă, aer și bicarbonat de sodiu sub formă de jet pentru a elimina eficient placa bacteriană, petele și tartrul moale. Această metodă, delicată cu smalțul dinților, este deosebit de eficace în îndepărtarea colorațiilor provocate de consumul de cafea, ceai sau tutun. AirFlow nu doar că asigură o curățare superioară, dar și îmbunătățește albețea și strălucirea dinților, oferind un avantaj estetic imediat, fără a afecta structura dentară.

Periajul profesional: Completarea igienizării

Periajul profesional este ultima etapă a igienizării dentare, efectuat după detartraj și AirFlow. Utilizând paste de dinți special formulate și periuțe rotative, acest proces nu numai că finalizează curățarea prin îndepărtarea oricăror reziduri rămase, dar și lustruiește și netezește dinții. Această etapă contribuie la un zâmbet mai luminos și sănătos, îmbunătățind vizibil aspectul estetic al dinților. Periajul profesional este un complement esențial al igienizării complete, asigurând o senzație de curățenie și prospețime de durată.

Fluorizarea: Protecție împotriva cariilor

Fluorizarea joacă un rol crucial în întărirea smalțului dentar, oferind o barieră eficientă împotriva atacurilor acide responsabile pentru dezvoltarea cariilor. Această procedură preventivă îmbogățește suprafața dentară cu fluor, un element esențial în lupta împotriva eroziunii dentare. Prin aplicarea periodică a fluorului, dinții devin mai rezistenți la descompunere și carii, asigurând o protecție de lungă durată. Inclusă în rutina de igienizare dentară completă, fluorizarea este un pas important spre menținerea unei sănătăți orale optime.

Cât costă serviciile de igienizare dentară?

Prețurile pentru serviciile de igienizare dentară la Clinica Dr. Stănescu încep de la 230 Lei, oferind o gamă variată de tratamente pentru necesitățile specifice ale fiecărui pacient. De la AirFlow și detartraj cu ultrasunete, până la periaj profesional și fluorizare, fiecare procedură este concepută pentru a asigura cea mai bună îngrijire și protecție dentară. Pentru detalii complete despre tarifele noastre și pentru a explora întreaga ofertă de servicii, vă invităm să vizitați pagina de prețuri a clinicii. Acolo veți găsi informații actualizate și personalizate, care să vă ajute în planificarea vizitei la dentist.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

Transformări Remarcabile: De la Estetică la Reabilitare Totală

De ce sunt importante consultațiile dentare regulate pentru copii?

De ce este importantă o consultație dentară regulată?

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

Vezi toate blogurile