24 de ani de experiență

Alegerea de top a pacienților

Tehnologie avansată

4.9/5 stele pe

Calea către un zâmbet sănătos

Începe cu o consultație dentară

Descoperă calitatea superioară a serviciilor dentare la Clinica Dr. Stănescu, locul unde pasiunea pentru stomatologie și tehnologia de ultimă oră se îmbină pentru a-ți oferi îngrijirea orală de care ai nevoie. Fie că ești în căutarea unui control de rutină sau ai nevoie de un plan de tratament complex, echipa noastră de experți este pregătită să te ghideze spre cea mai bună soluție pentru sănătatea ta dentară.

Fundația sănătății tale orale

Consultația dentară

Pe această pagină, veți descoperi tot ce trebuie să știți despre procesul de consultație dentară la Clinica Dr. Stănescu. De la importanța consultațiilor regulate și până la pregătirea pentru prima vizită, vă oferim informații esențiale care vă vor ghida în călătoria spre un zâmbet sănătos și radiant. Explorăm împreună fiecare etapă a consultației și cum aceasta contribuie la elaborarea unui plan de tratament personalizat, conceput să răspundă nevoilor specifice ale fiecărui pacient.

Toate procedurile stomatologice din clinica noastră sunt efectuate cu ajutorul magnificatiei, folosind lupe sau microscop, pentru a asigura o precizie maximă și o atenție sporită la detalii.

Navigare rapidă

Ce este o consultație dentară?

Consultația dentară este primul pas în evaluarea sănătății orale, esențială pentru identificarea problemelor dentare și stabilirea unui plan de tratament. Aceasta include discuții despre istoricul medical, examinarea clinică a cavității orale și, dacă este necesar, efectuarea de radiografii.

Ce se întâmplă în timpul unei consultații?

În timpul unei consultații dentare la Clinica Dr. Stănescu, totul începe cu anamneza, momentul în care discuți cu medicul dentist despre istoricul tău medical și eventualele tale preocupări legate de sănătatea orală. Pentru o evaluare completă și precisă, urmează efectuarea radiografiei dentare, procedură ce permite obținerea unei imagini clare a structurii dinților și a osului. Această etapă este crucială pentru identificarea problemelor care nu sunt evidente în cadrul examenului vizual.

Un avantaj major al clinicii noastre este capacitatea de a oferi pe loc radiografii detaliate și tomografii computerizate, grație tehnologiei avansate disponibile direct în clinica noastră. Aceste instrumente ne permit să captăm detalii fine ale structurii dentare, contribuind semnificativ la acuratețea diagnosticului.

Finalizarea examenului clinic include evaluarea amănunțită a întregii cavități orale, inclusiv a dinților, gingiilor și limbii, pentru a depista semnele incipiente ale cariilor, afecțiunilor gingivale sau altor probleme dentare. Această metodă completă și integrată de evaluare este esențială pentru elaborarea unui plan de tratament eficient și personalizat, adaptat nevoilor specifice ale fiecărui pacient.

Cum te pregătești pentru consultația dentară?

Pregătirea pentru o consultație dentară începe cu menținerea unei bune igiene orale prin periaj și folosirea aței dentare pentru a asigura că examinarea este cât mai clară posibil. Este important să aduni și să aduci orice înregistrări dentare anterioare, radiografii sau detalii ale tratamentelor anterioare, dacă te-ai tratat la un alt dentist. De asemenea, pregătește o listă cu toate medicamentele pe care le iei și orice simptome sau preocupări specifice pe care dorești să le discuți. Această pregătire inițială asigură că timpul petrecut cu medicul dentist este maximizat pentru evaluare și planificare eficientă.

Planul de tratament personalizat

Bazându-se pe rezultatele consultației și ale investigațiilor suplimentare, medicul dentist va elabora un plan de tratament personalizat. Acest plan va lua în considerare nu doar nevoile imediate de tratament, ci și obiectivele pe termen lung pentru sănătatea și estetica ta orală. Planul poate include o varietate de tratamente, de la proceduri preventive, cum ar fi curățarea profesională, până la tratamente mai complexe, cum ar fi restaurări dentare sau ortodonție. Vei fi informat despre fiecare etapă a tratamentului, opțiunile disponibile, durata estimată și costurile implicate, asigurându-te că ai toate informațiile necesare pentru a lua decizii informate despre îngrijirea ta dentară.

Cât de des trebuie să mergi la dentist?

Pentru menținerea unei sănătăți orale optime, este recomandat să vizitezi dentistul pentru controale regulate de două sau trei ori pe an. Aceste vizite permit identificarea și tratamentul timpuriu al problemelor minore, înainte de a deveni mai serioase. Controalele periodice includ de obicei o examinare dentară pentru a verifica starea dinților și a gingiilor, precum și o igienizare profesională pentru a îndepărta placa bacteriană și tartrul acumulat. Vizitele regulate pot ajuta la prevenirea cariilor, a bolilor gingivale și a altor afecțiuni orale, contribuind astfel la păstrarea dinților tăi naturali pentru cât mai mult timp posibil.

Prețuri și opțiuni de plată

La Clinica Dr. Stănescu, transparența prețurilor și accesibilitatea la serviciile dentare de înaltă calitate sunt prioritățile noastre. Înțelegem importanța unui tratament dentar accesibil, motiv pentru care oferim detalii clare despre costurile serviciilor noastre pe pagina de prețuri aici.

Mai mult, colaborăm cu Banca Transilvania și tbi pentru a oferi opțiuni de plată în rate. Aceasta înseamnă că poți beneficia de tratamentul necesar imediat, distribuind costul acestuia pe o perioadă de timp, pentru a gestiona mai ușor bugetul familial.

De ce să alegi Clinica Dr. Stănescu pentru consultația ta dentară?

Alegând Clinica Dr. Stănescu pentru consultația ta dentară, te vei bucura de un nivel superior de îngrijire, unde avansul tehnologic și profesionalismul echipei se împletesc pentru a-ți oferi cele mai bune soluții pentru sănătatea orală. Echipa noastră dedicată, formată din specialiști cu vastă experiență în domeniul stomatologic, este echipată cu tehnologie de ultimă oră pentru a asigura diagnostice precise și tratamente eficiente. Fiecare pacient este tratat cu o atenție deosebită, beneficiind de planuri de tratament personalizate, care abordează atât nevoile imediate, cât și obiectivele pe termen lung pentru sănătatea și estetica orală.

Cum să programezi o consultație

Programarea unei consultații la Clinica Dr. Stănescu este simplă și convenabilă. Poți alege să ne contactezi prin telefon pentru o interacțiune directă cu echipa noastră, care îți va răspunde la întrebări și te va ghida în alegerea serviciului potrivit. Alternativ, dacă preferi comunicarea digitală, suntem disponibili pe Whatsapp, oferindu-ți posibilitatea de a programa rapid și ușor. De asemenea, pentru o programare fără efort, completează formularul de contact disponibil pe site-ul nostru. Indiferent de metoda aleasă, echipa noastră este pregătită să te asiste în organizarea vizitei tale.

Evaluare de 4.9 din 5 pe

Clinica Dr. Stănescu - Contact

Stabiliți o programare

Suntem aici pentru a pentru a vă programa consultația și răspunde oricăror întrebări. Completați formularul, sau pentru asistență rapidă sunați-ne la 0728 407 585.

Vezi articolele noastre

Ultimele bloguri

De ce apar pete albe sau galbene pe dinții copiilor la doctorulzilei.ro

De ce se demineralizeaza dintii? Cu Dr. Silviu Stanescu la Observator, Antena 1

Ce probleme stomatologice pot să apară în sarcină? La Observator Antena 1

Dr Silviu Stănescu despre tratamentele stomatologice recomandate femeilor insarcinate la Neatza cu Razvan si Dani

Vezi toate blogurile